Deel dit artikel
-

Yahoo: winst stijgt, omzet daalt

Yahoo heeft de nettowinst weten te verdrievoudigen in het derde kwartaal, vergeleken met dezelfde periode in 2008. De omzet daalde met 12 procent naar 1,6 miljard dollar.

De nettowinst kwam uit op 186 miljoen dollar. Een jaar eerder stond dit bedrag nog op 54 miljoen dollar. Dit is mede te danken aan de kostenbesparingen die het bedrijf doorvoerde. Het afgelopen jaar schrapte Yahoo meer dan 2.000 banen.

Dat blijkt uit de kwartaalcijfers.

De daling van de omzet lijkt een teken dat adverteerders nog onzeker of voorzichtig zijn richting een aantrekkende economie. Yahoo kampt nog steeds met teruglopende advertentie-inkomsten. Al was de omzet uit display advertenties wel beter dan verwacht.

Het bedrijf verwacht in het vierde kwartaal uit te komen op een omzet rond de 1,6 miljard dollar. Yahoo verwacht een operationele winst van maximaal 155 miljoen dollar.

Om concurrent Google beter het hoofd te kunnen bieden sloot Yahoo een deal Microsoft. Voor adverteerders zou het partnership een stap in de goede richting zijn Google’s dominantie op de markt te tegen te gaan.

Het partnership tussen Yahoo en Microsoft is afgesloten voor de duur van 10 jaar. In deze tijd krijgt Microsoft het exclusieve recht om de zoektechnologie van Yahoo te integreren in de eigen zoekplatformen. Bing zal gedurende deze tijd het betaalde zoekplatform zijn voor de sites van Yahoo. Yahoo verkoopt de advertenties aan de premium klanten waarbij Microsofts AdCenter-technologie gebruikt wordt voor de advertentieverkoop. De bedrijven behouden wel gescheiden afdelingen voor display advertising en verkoop.

Yahoo verwacht dat de deal 500 miljoen dollar op gaat leveren en dat er 200 miljoen dollaar mee bespaard kan worden.

Het afgelopen jaar domineerden Yahoo en Microsoft het nieuws in hun eigen soap. Microsoft doet begin 2008 een bod van 44,6 miljard dollar. Dit overnamebod wordt door Yahoo afgewezen.

Bron foto: Yodel Anecdotal (CC)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond