Deel dit artikel
-

Zelfgemaakte commercials op Zelfspot.org

De ‘doe het zelf’-reclamemakers hebben eindelijk een eigen broedplaats op het internet. De website Zelfspot.org, sinds woensdag in de lucht, is een verzamelplaats voor zelfgemaakte commercials.

Tweedehands artikelen of zelfbedachte producten worden in een videoclip op de website aangeboden. Ook diensten, van bijvoorbeeld een klusjesman, of mensen met een bepaalde expertise brengen zichzelf onder de aandacht met een zelfgemaakte commercial. Daarnaast zijn er vele spoofs van bestaande commercials op de site te bekijken.

De website speelt in op de trend dat steeds meer mensen hun producten niet alleen meer te koop aanbieden door een foto met tekst, maar bijvoorbeeld ook met videobeelden. De kwaliteit van de spotjes varieert van zeer amateuristisch, en hierdoor zeer hilarisch, tot semi-professioneel.

Er is ook een Zelfspot Award, de prijs voor het beste, leukste en meest verrassende eigengemaakte reclamespotje. De jury bestaat uit vakmensen en bezoekers van de website.

De site is een initiatief van twee bureau’s: Mr. Harder, ontwikkelaar van online concepten, en Creativ, gespecialiseerd in digitale communicatie.

Deel dit bericht

2 Reacties

Miss Refund

Leuk idee maar wat een drama deze site

Rob

Grappig, maar had graag meer aandacht voor de vormgeving alswel de web 2.0 elemenenten gezien.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond