Deel dit artikel
-

‘Zing-en-win’ nieuw mobiel concept

Een soort Soundmixshow via de mobiele telefoon, dat is de nieuwe online karaokewedstrijd Zing En Win. Deze mobiele zangdienst werkt met behulp van spraakherkenning en is woensdag op eday gelanceerd door het bedrijf Vocability.

Het werkt zo: je kiest uit een lijst Nederlandstalige en Engelse nummers een liedje om na te zingen, van Guus Meeuwis’ “Het is een nacht” tot Robbie Williams “Let Me Entertain You”. Je belt vervolgens het nummer 0909-KARAOKE, zegt de titel van het liedje dat je wilt zingen, en zingt het vervolgens mee zoals bij karaoke. Daarna krijg je een beoordeling van 1 tot 10. Niet alleen de zangers kunnen in de prijzen vallen ook de juryleden. De winnaar wordt niet alleen bepaald op basis van de score maar ook het aantal beoordelingen telt mee. De stem van het ZingEnWin-telefoonnummer is Manuela Kemp.

“Dit is een nieuwe standaard in spraakapplicaties gericht op het grote publiek,” zegt Maarten Schuiling van Vocability. Het bedrijf uit Loenen aan de Vecht praat nog met commerciele tv-zenders over een samenwerking. Verder wordt er gewerkt aan audio-kennisquizen met spraakherkenning voor bijvoorbeeld de websites van enkele grote media.

Uw verslaggever probeerde Zing En Win uit op de Eday-beursvloer en scoorde volgens de Zing&Win-computer een acht. Dat was onverwacht… Schuiling heeft wel een verklaring: “Dat cijfer wordt niet alleen gegeven op basis van toon, ritme en of de woorden kloppen, maar ook op basis van de bestaande beoordelingen van andere deelnemers die hetzelfde liedje hebben gezonden. Omdat dit de eerste dag is, zijn er nog weinig anderen, dus dat verklaart misschien de goede score.”

Deel dit bericht

3 Reacties

Richard Otto

He dit idee had ik een aantal jaren geleden ook, maar dan inclusief Webcam. Dress to impress om het zo maar te zeggen; het oog wil ook wat.

Derk Arwin

Dit idee bestaat al een jaar of tien….The Sound of Data heeft iets dergelijks vorig jaar al gebouwd.

Richard Otto

Hopelijk beter uitgewerkt dan ZingenWin, want dit is waardeloos. "De Teloorgang van een goed Concept"…. Op de website zie ik direct dat er erg weinig hebben meegedaan.  Dat Manuela Kemp zich hiervoor leent zegt ook wel wat ook Manuela….

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond