Industry Wire

Geplaatst door Cinetree

Cinetree lanceert eerste smart TV app

Amsterdam, 19 september 2019 – Cinetree zet verdere stappen in de toekomst met de lancering van een nieuwe smart TV app. Na het succes van het video-on-demand (VOD) platform in het afgelopen kalenderjaar, investeert Cinetree in verdere groei met de ontwikkeling van smart TV apps. Daardoor is Cinetree vanaf nu ook beschikbaar via een smart TV app voor Samsung.

Groeiende populariteit 

Ondanks het aantal nieuwe (internationale) spelers op de streamingmarkt, blijft de populariteit van de Nederlandse nichespeler stijgen. Cinetree zag de omzet in 2018 met meer dan 50 procent groeien ten opzichte van het jaar daarvoor. De omzetstijging ging gepaard met een verdubbeling van het aantal accounts van Cinetree. In het eerste halfjaar van 2019 heeft die trend zich doorgezet met meer dan 50 procent groei in het aantal gebruikers ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder.

“We zijn een nichespeler met de focus op selectie. Dat mensen ons vaker weten te vinden in een markt die steeds voller wordt, is het beste bewijs dat mensen in toenemende mate zoeken naar kwaliteit boven kwantiteit”, aldus Hanna Verboom, oprichtster Cinetree. “Wat bij ons nog ontbrak waren smart TV apps en daar komt vanaf nu verandering in. Zo hopen we nog meer te groeien door onze selectie aan films voor een breder publiek beschikbaar te maken.”

Toekomstplannen

Later in 2019 verwacht Cinetree ook smart TV apps voor andere platformen te lanceren. Daarnaast wordt er fors geïnvesteerd om het aanbod te versterken. Zo wordt er op dit moment samen met toonaangevende namen uit de Nederlandse filmwereld gewerkt aan een uitbreiding van het platform om jonge makers een groter podium te bieden. Ook krijgt het succes van eigen producties zoals de korte film Alice en de documentaireserie Plastic Sailors en Karakters een vervolg met nieuwe Cinetree Originals in 2019 en 2020.

Cinetree is vanaf nu beschikbaar als smart TV app voor Samsung Tizen. Daarnaast is Cinetree op PC en laptop te zien via de browser of de apps voor iOS, AppleTV en Android. Streamen kan via Apple Airplay of Chromecast.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht