Industry Wire

Geplaatst door TCS

TCS nu Security Competency Partner van Amazon Web Services

AMSTERDAM | 4 augustus 2022: Tata Consultancy Services (TCS) heeft de ‘Compliance en Privacy’-onderscheiding behaald in de recent gelanceerde beveiligingscompetentie van Amazon Web Services (AWS). Met deze onderscheiding toont TCS aan dat het voldoet aan zowel de technische als kwaliteitseisen van Amazon Web Services. Het bedrijf laat hiermee zien dat het op een hoog expertiseniveau Compliance en Privacy beheerst en haar klanten advies en ondersteuning kan bieden om zo hun cloud securitydoelen te behalen.
Om deze onderscheiding te kunnen behalen, moeten partners laten zien dat ze over diepgaande AWS-kennis beschikken en voor feilloze oplossingen kunnen zorgen binnen AWS. Met deze erkenning binnen de AWS-beveiligingscompetentie onderscheidt TCS zich als gespecialiseerde consultant die diensten levert om de grootste, wereldwijde organisaties te helpen bij het adopteren, ontwikkelen en implementeren van beveiliging binnen hun AWS-omgeving – waarmee ze hun beveiligingspositie binnen AWS vergroten.
“TCS is er trots op vroegtijdig een AWS Security Competency Partner te worden en de onderscheiding ‘Compliance & Privacy’ te behalen”, zegt Krishna Mohan, Global Head, AWS Business Unit, TCS. “Door te putten uit onze diepgaande kennis van de branche, consultancy expertise, vaardigheden op het gebied van automatisering en onze AWS-beveiligingsmogelijkheden helpen we klanten bij het bereiken van hun beveiligingsdoelen. Middels deze ondersteuning zorgen we ervoor dat onze klanten blijven voldoen aan de wettelijke norm en controles met betrekking tot privacy van gegevens die voor hen gelden en zo boetes te vermijden”.
TCS risico- en cybersecurityonderzoek
Recent publiceerde TCS de resultaten van haar risico- en cybersecurityonderzoek, waarmee het licht schijnt op de urgentste cybersecurityproblemen waar grote organisaties in Europa en Noord-Amerika tegenaan lopen. Uit het onderzoek kwam onder andere naar voren dat het merendeel van de CIO’s en CRO’s cloudplatforms als veiliger beschouwen dan on-premises en traditionele datacenters. Ook toonde het onderzoek aan dat sommige bedrijven zich mogelijk onvoldoende focussen op cyberrisico’s en dat de vraag naar IT-security experts nog nooit zo groot is geweest.
TCS Cyber Defense Suite
Met de Cyber Defense Suite helpt TCS organisaties om hun digitale eigendommen optimaal te beveiligen en zo vol vertrouwen leiding te kunnen geven. TCS ondersteunt organisaties met het (real-time) kwantificeren van de risico’s en versterken van de cybersecurity – iets wat steeds belangrijker is met het steeds groter worden van cyberdreigingen en het geavanceerder worden van cyberaanvallen. Door middel van het implementeren van een ‘Zero Trust’-beleid, biedt TCS haar klanten 360-graden zichtbaarheid en voorspellende informatie voor proactieve verdediging tegen en reacties op de steeds veranderende cyberrisico’s.
Dankzij TCS’ wereldwijde netwerk bestaande uit 12 Threat Management Centers kan het bedrijf haar klanten snel, deskundige en gelokaliseerde beveiligingsdiensten leveren. TCS beschikt over een uitgebreid portfolio van cybersecuritydiensten, waaronder consulting en advies, security-as-a-service, branchegenuanceerde oplossingen en beheerde beveiligingsdiensten op verschillende vlakken, zoals: cloud security, kwetsbaarheidsbeheer, governance, risico en naleving, bescherming en privacy van gegevens, digitaal forensisch onderzoek en respons op incidenten en data en IT/OT-beveiligingsdiensten.

Over Tata Consultancy Services (TCS)
Tata Consultancy Services (TCS) is sinds 1992 actief in Nederland en viert dit jaar haar 30-jarige jubileum in het land. TCS begon als bedrijf dat zich richtte op klassieke IT-outsourcing services en groeide uit tot een organisatie die andere bedrijven helpt met niet enkel IT-outsourcing, maar complete (digitale) bedrijfstransformaties om hen ‘digital first’ te maken. TCS Nederland heeft inmiddels ruim 2.500 werknemers in dienst en is actief in uiteenlopende sectoren zoals het bankwezen, finance, retail, de reisbranche, transport, energie- en hulpbronnen, hi-tech & business. Afgelopen jaar opende het bedrijf haar eigen co-innovatiecentrum TCS Pace Port™ Amsterdam, van waaruit het klanten door heel Europa helpt bij hun groei- en transformatietrajecten.
Recent werd TCS voor het achtste opeenvolgende jaar uitgeroepen tot beste werkgever in Nederland door het Top Employers Institute en voor de zesde keer benoemd als nummer 1 in klanttevredenheid door Whitelane Research. Ook veroverde TCS een plek op de lijst van LinkedIn Top Companies 2022 in Nederland. Ook is TCS (titel)sponsor van verschillende internationale sportevenementen in Nederland zoals de TCS Amsterdam Marathon en het Dutch Open golftoernooi.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht