Industry Wire

Geplaatst door SendCloud

60 procent webshopeigenaren ligt wakker van gebrek aan bezoekers

Eindhoven, 17 april 2018 – 60 procent van alle webshops in Nederland en België geeft aan dat zij het aantrekken van meer bezoekers naar hun website als grootste uitdaging zien. Dit blijkt uit onderzoek van SendCloud onder 1.172 webshopeigenaren. Naast een groei in het aantal bezoekers worden een efficiënte orderverwerking en het realiseren van lange termijn groei als grote uitdagingen ervaren.

Top 5 uitdagingen grote en kleine webshops
Wat opvalt is dat er, afhankelijk van de grootte van de webshop, een verschil te zien is in de top vijf uitdagingen. Bij webshops met gemiddeld 5.000 orders per maand staat een efficiënte orderverwerking op de tweede plaats, terwijl dit overall niet verder komt dan plaats vier. De gehele top vijf wordt hieronder geïllustreerd:

Automatiseren verzendproces

De online retailmarkt is aan een sterke opmars bezig, blijkt uit recente cijfers van het CBS, waarin een groei van maar liefst 19,5 procent in online verkopen zichtbaar is. Webshops worden steeds groter, waardoor de concurrentie ook flink toeneemt. Voor kleinere webshops wordt het hierdoor steeds moeilijker om te overleven. Gezien de groei in online verkopen en de toename van concurrentie, is het niet verwonderlijk dat het onderzoek aantoont dat er een efficiëntieslag gemaakt dient te worden in het logistieke proces, vindt Rob van den Heuvel, CEO van SendCloud: “De resultaten uit dit onderzoek zijn geheel in lijn met de trend die wij zien in de snelgroeiende online retailmarkt. Hoe groter de webshop, hoe meer er wordt gevraagd naar een efficiëntieslag in de orderverwerking. Een voorbeeld hiervan is het automatiseren van het gehele verzendproces. Dit is essentieel voor het vergroten van de efficiëntie en accelereert de groei van webshops, ongeacht de grootte.”


Over SendCloud
Een tijdrovend en duur verzendproces heeft drie vrienden met een webshop geïnspireerd om SendCloud op te richten. De verzendtool van SendCloud helpt online retailers groeien, door het verzendproces te optimaliseren. Door de plug en play integraties met meer dan 25 shopsystemen kunnen webwinkels hun volledige verzend- en retourproces automatiseren en pakketten wereldwijd versturen. Van het combineren van verzendopties in de check-out en het verhogen van conversie, het printen van verzendlabels, het versturen van klantnotificaties tot aan het verwerken van Europese retouren. In vijf jaar tijd is SendCloud, winnaar van de Technology Fast 50 2017 met een omzetgroei van 5463%, uitgegroeid tot een van de snelst groeiende tech-bedrijven van Europa en actief in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk en Oostenrijk.

 

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht