Industry Wire

Geplaatst door ABN

ABN AMRO vergroot haar investering in Tink

ABN AMRO’s Digital Impact Fund heeft haar investering in Tink vergroot. Na de eerste investering in de Zweedse FinTech, in mei 2016, doet het fonds nu ook mee met de volgende investeringsronde van Tink.

Tink en ABN AMRO hebben samen de app voor financieel inzicht Grip ontwikkeld voor klanten van de bank. Sinds de introductie van Grip in december 2015 hebben ruim 300.000 klanten zich aangemeld. Grip geeft hen meer inzicht in en controle over hun persoonlijke financiële huishouding. Gebruikers van Grip zijn enthousiast over de mogelijkheden van de app. Grip is inmiddels ook in het Engels beschikbaar.

ABN AMRO is zeer tevreden met de strategische samenwerking met Tink en verwacht samen met Tink nog meer voordelen te kunnen creëren voor klanten van ABN AMRO. De bank streeft ernaar om met behulp van eigen expertise haar klanten in staat te stellen de beste financiële beslissingen te nemen.

“Het feit dat de Scandinavische banken Nordea en Nordnet als klant en aandeelhouder toetreden en de toonaangevende FinTech Klarna als klant, geeft aan dat de onze samenwerking met Tink een slimme zet is geweest, die we nu heel graag uitbreiden”, zegt Hugo Bongers, directeur van het Digital Impact Fund. “De combinatie van de operationele samenwerking in Grip en ons aandeelhouderschap geeft een duidelijke toegevoegde waarde. Wij werken de komende jaren graag verder aan de verdere groei van Tink. Als Digital Impact Fund zijn wij in staat om snel groeiende bedrijven te blijven ondersteunen middels kennis en kapitaal.”

Het Digital Impact Fund is het corporate venture capital fonds waarmee ABN AMRO investeert in innovatieve startups die zich bezighouden met digitalisering van financiële producten en diensten. Het fonds is EUR 10 miljoen groot en heeft belangen in het Zweedse Tink en het Amerikaanse Cloud Lending Solutions Inc. 

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht