Industry Wire

Geplaatst door Q42

Acht Lovie Awards voor internetbureau Q42

Amsterdam, 19 november 2020 – Internetbureau Q42 is dit jaar acht keer in de prijzen gevallen bij de Lovie Awards, de meest prestigieuze prijs voor digitaal werk in Europa. Dat maakte The International Academy of Digital Arts and Sciences, de organisatie achter de Lovie Awards, vandaag bekend. Het Amsterdams-Haagse internetbureau won de gouden juryprijs plus de publieksprijs voor de website Rijksmuseum Thuis, de bronzen juryprijs plus de publieksprijs voor de Toverspiegel-stemassistent van de Efteling, de bronzen juryprijs plus de publieksprijs voor de eigen videochatapp Borrel, en de zilveren juryprijs voor zowel de Kramp-app als voor het Top 2000 online café.

Met de acht prijzen behoort Q42 tot de internetbureaus met meerdere winnende projecten in verschillende categorieën. De website Rijksmuseum Thuis won in de categorie ‘Cultural Institutions’, de Toverspiegel voice-applicatie van de Efteling in Best User Experience en Q42’s eigen videochattool Borrel in ‘Weird & Experimental’. De app van groothandel in onderdelen Kramp sleepte de prijs binnen in de categorie ‘Utilities & Services’ en het Top 2000 online café van de NTR en NPO 2 in ‘Television & Film’.

Rijksmuseum Thuis

Toen het Rijksmuseum zoals alle musea vanwege het coronavirus z’n deuren niet kon openen, hebben het museum, designbureau Fabrique en Q42 in korte tijd een nieuwe 360 graden-interactive gemaakt die de bezoeker virtueel langs de bekendste meesterwerken in de Eregalerij voert. Tijdens de online wandeling kan er worden ingezoomd tot op de kleinste details van kunstschatten als De Nachtwacht, Het melkmeisje en Marten & Oopjen.

Efteling Toverspiegel

Om de magie in de vakantiehuisjes van de Efteling te vergroten bouwde Q42 samen met het attractiepark een voice assistant in een echte, interactieve spiegel die praat. Daarbij zijn voicetechnologie, beeld, verlichting en hardware gecombineerd, zodat de Toverspiegel op een leuke manier antwoord kan geven op veel voorkomende vragen.

Borrel

Virtueel samenkomen, maar dan op een leuke manier. Met de nieuwe, zelf ontwikkelde webapp Borrel, ontstaan aan het begin van de coronamaatregelen, zijn informele afspraken, vrijdagmiddagborrels en soortgelijke events een stuk toffer dan met de standaard videoconferentietools.

Kramp-app

Het Nederlandse Kramp is de belangrijkste Europese groothandel in onderdelen en accessoires voor de agrarische sector. De nieuwe app maakt het vinden, herkennen en bestellen van de (juiste) producten een stuk makkelijker.

Top 2000 online café

Speciaal voor het twintigjarige jubileum van de Top 2000 bouwde Q42 samen met de NTR en NPO 2 een interactieve 360 graden-versie van Nederlands bekendste muziekcafé. Met tours van Leo Blokhuis en Matthijs van Nieuwkerk, albumhoezen vol verhalen en anekdotes, talloze beeld- en geluidsfragmenten uit de popgeschiedenis plus verschillende quizzen.

Lovie Awards

De Lovie Awards staan bekend als de meest prestigieuze en enige echte pan-Europese prijzen binnen de Europese internetcommunity. De Lovie Awards worden jaarlijks uitgereikt aan Europese bureaus, die de beste websites, apps, social media-campagnes, internetvideo’s en online advertenties hebben ontwikkeld. Dit jaar is de tiende editie van de Lovie Awards. Alle cases die in 2020 hebben gewonnen, zijn te bekijken op lovieawards.eu.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht