Industry Wire

Geplaatst door Acronis

Acronis lanceert extra krachtige back-up oplossing specifiek voor air-gapped netwerken

Acronis Cyber Backup SCS Hardened Edition vermindert de risico’s van aanvalsmogelijkheden, levert de hoogste bescherming en houdt kritieke systemen in de lucht met maximale operationele zekerheid en gegevensbescherming, door middel van complete beveiliging van bedrijfsmiddelen

SCHAFFHAUSEN, Zwitserland, 11 augustus 2020 Acronis, wereldwijd leider op het gebied van cyberbescherming, lanceert Acronis Cyber Backup SCS Hardened Edition, een full disk image back-upoplossing die speciaal ontworpen is voor air-gapped netwerken, netwerken ‘zonder internet’.

De air-gap-benadering is een cybersecurity-maatregel om een computernetwerk te beschermen door dat fysiek te isoleren van andere netwerken, zoals het openbare internet of andere onbeschermde LANs. Volgens een onderzoek van Cybersecurity Ventures voegt dit een extra niveau van bescherming toe tegen dreigingen van buitenaf zoals ransomware-aanvallen, waarvan bijvoorbeeld wordt verwacht dat die in 2021 elke 11 seconden zullen toeslaan en 20 miljard dollar aan schade zullen toebrengen.

Zonder enige integratie of uitgaande verbindingen met online-services verkleint Acronis Cyber Backup SCS Hardened Edition het aantal aanvalsmogelijkheden in een digitale omgeving. Ook is de oplossing tijdbesparend voor ICT-teams doordat zij met minder valse alarmen en mislukte uitgaande communicatie te maken krijgen. Dit zijn veel voorkomende problemen bij het gebruik van een non-hardened oplossing in een air-gapped netwerk. Acronis Cyber Backup SCS Hardened Edition beschikt over FIPS-gevalideerde versleuteling en genereert RSA-sleutels. Daarnaast maakt de oplossing gebruik van Intels hardware-gebaseerde methode om willekeurige nummers te genereren om zo maximale entropie te bewerkstelligen.

Acronis Cyber Backup SCS Hardened Edition is Common Criteria-gecertificeerd en de FIPS 140-2-certificering is aangevraagd. Daarnaast is Acronis Cyber Backup SCS Hardened Edition onderzocht en getest door meerdere externe partijen en wordt de supply chain van de broncode beheerd door nauwkeurige afhankelijkheidstoewijzing. Dit is een oplossing waarop organisaties kunnen vertrouwen voor betrouwbare bescherming van kritieke bedrijfsmiddelen en data zonder dat er onnodige complexiteit wordt toegevoegd.

De oplossing is gebaseerd op dezelfde code als de gecertificeerde oplossing Department of Defense Information Network Approved Products List (DoDIN APL) van Acronic SCS. Het levert complete bescherming van kritieke bedrijfsmiddelen en data voor de meest informatiebeveiligde omgevingen: voor de nationale veiligheid, de industrie en de financiële sector, waaronder wapentestlocaties, ontwikkelingslaboratoria, trainingssimulatoren, militaire inzet, toezichtcontrole en gegevensverzameling (SCADA) en industriële regelsystemen.

“Moderne organisaties zijn zich ervan bewust dat het dreigingslandschap steeds geavanceerder en gevaarlijker aan het worden is. Met name voor organisaties in gevoelige sectoren, die werken met uiterst gevoelige data, is databescherming niet alleen belangrijk, maar zelfs essentieel”, aldus oprichter en CEO van Acronis, Serguei “SB” Beloussov. “Met onze nieuwe hardened oplossing krijgen deze organisaties de robuuste cyberbeschermingsmogelijkheden waar Acronis om bekendstaat, met gespecialiseerde uitbreidingen die ervoor zorgen dat al hun workloads beschermd zijn.”

Deze nieuwe krachtige oplossing biedt volledige bescherming voor bedrijfsmiddelen en garandeert alsnog de mogelijkheid voor tijdige besluitvorming door kritische systemen online te houden tijdens, hardware storingen en hersteltijden te minimaliseren en de flexibiliteit te bieden om gestandaardiseerde en unieke beelden te herstellen naar veldapparatuur, via een opstartbare mediafunctie. Zo kunnen gebruikers complexe geïntegreerde systemen bouwen, testen, in gebruik nemen en beschermen vanaf één gebruiksvriendelijke beheerconsole.

“In tegenstelling tot andere back-up- en herstelproducten die op de markt zijn, is Acronis Cyber Backup SCS Hardened Edition speciaal ontworpen voor air-gapped omgevingen: het neemt de noodzaak weg voor connectiviteit, integratie, uitgaande verbindingen of onnodige toegangspunten die de mogelijkheden voor aanvallen op het netwerk vergroten”, aldus Gaidar Magdanurov, Chief Cyber Officer en Chief Operating Officer bij Acronis. “Daarnaast stroomlijnt onze nieuwe oplossing tevens de back-up- en hersteloperatie. Ict’ers kunnen nu vele uren besparen die voorheen besteed werden aan het reageren op verbindingsstoringen en vals alarm.”

Het uitvoeren van repetitieve, maar tegelijkertijd cruciale taken op gevoelige systemen – zoals het maken van back-ups van volledige schijfimages en op bestandsniveau – is een dagelijkse realiteit voor technici die werken in air-gapped omgevingen van alle extra beveiligde bedrijven en overheidsorganisaties. Bescherming is van levensbelang, gezien het feit dat back-upoplossingen alles in het netwerk moeten bestrijken, van endpoints en opslag tot bestandsshares en servers. Met dat in gedachte biedt Acronis Cyber Backup SCS Hardened Edition precies de mogelijkheden die hooggespecialiseerd beveiligingspersoneel nodig heeft om deze taken op eenvoudige en veilige wijze uit te voeren op zowel oudere als moderne systemen – en dit alles tegen een betaalbare prijs.

Over Acronis

Acronis combineert gegevensbeveiliging en cyberbescherming en levert daarmee geïntegreerde, geautomatiseerde cyberbescherming als antwoord op de uitdagingen van veiligheid, toegankelijkheid, privacy, authenticiteit en bescherming (SAPAS) van de moderne digitale wereld. Met flexibele implementatiemodellen die voldoen aan de eisen van serviceproviders en IT-professionals biedt Acronis onovertroffen cyberbescherming voor gegevens, toepassingen en systemen met innovatieve oplossingen van de volgende generatie voor antivirus, back-up, noodherstel en eindpuntbeveiligingsbeheer. Met bekroonde anti-malware op basis van AI en gegevensverificatietechnologie op basis van blockchain beschermt Acronis elke omgeving, van cloud tot hybride en on-premises, tegen lage en voorspelbare kosten.

Acronis werd in 2003 opgericht in Singapore en vestigde in 2008 haar hoofdkantoor in Zwitserland. Vandaag telt Acronis meer dan 1.500 werknemers op 33 locaties in 18 landen. De oplossingen van Acronis hebben het vertrouwen van meer dan 5,5 miljoen privégebruikers en 500.000 bedrijven, waaronder 100% van de Fortune 1.000 en de bekendste professionele topsportclubs. De producten van Acronis zijn verkrijgbaar via 50.000 partners en serviceproviders in meer dan 150 landen en in meer dan 40 talen.

Ga voor meer informatie over Acronis Cyber Backup SCS naar: https://www.acronis.com/en-us/business/backup-scs/

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht