Industry Wire

Geplaatst door The A11Y Collective

Agency Level Level lanceert e-learning platform gericht op Web Accessibility

Op 21 mei 2020 is het Global Accessibility Awareness Day. Op deze dag lanceert Level Level officieel The A11Y Collective; een platform met online cursussen die volledig toegespitst zijn op Web Accessibility, oftewel webtoegankelijkheid.

The A11Y Collective (link: https://a11y-collective.com/) gelooft in een toegankelijk web voor iedereen. Niet alleen om het ethische argument, maar zeker ook omdat webtoegankelijkheid wereldwijd steeds belangrijker wordt. In Amerika worden er gemiddeld zes zaken per dag met betrekking tot web accessibility voor de rechter gebracht. Dichter bij huis is het per 23 september 2020 voor alle overheidswebsites en -apps verplicht volledig toegankelijk te zijn. Web Accessibility is dus gewoon een hot topic!

Online cursussen gegeven door experts
The A11Y Collective heeft als ambitie om kennis en vaardigheden rondom webtoegankelijkheid wereldwijd met iedereen te delen. Visual designers, (UX) designers, web developers, content managers en redacteuren, product owners, ondernemers, iedereen kan na het volgen van de online cursussen impact maken als het gaat om Web Accessibility.

De Engelstalige cursussen zijn van hoge kwaliteit en worden gegeven door experts op het gebied van Web Accessibility. Zo is onder andere Rian Rietveld, wereldwijd een autoriteit op het gebied van webtoegankelijkheid, één van de trainers.

Samen maken we het verschil
Zoals de oprichter van The A11Y Collective, Taeke Reijenga, zegt: “We maken graag samen het verschil voor al die mensen die baat hebben bij een toegankelijke website. Het mooie is: dan hebben we het over iedereen! En dus niet alleen over de 20% van de bevolking die officieel een beperking heeft, maar ook over jou of over mij op het moment dat we in een rumoerige omgeving of in fel zonlicht een bestelling proberen te doen bij die ene webshop.”

Toegankelijke websites en webshops moeten simpelweg de nieuwe standaard worden. The A11Y Collective biedt de kennis en kunde op het gebied van Web Accessibility om dit te realiseren. Let’s make the web accessible together!

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht