Industry Wire

Geplaatst door UvA

AIM Lab begint met een ‘grand’ opening

Op vrijdag 31 januari is het AI voor Medical Imaging Lab (AIM Lab) officieel geopend door Geert ten Dam (voorzitter College van Bestuur van de UvA), Victor Everhardt (wethouder gemeente Amsterdam) en Xiantong Zhen (IIAI) door gezamenlijk de banner van het AIM Lab met het logo te onthullen.

AIM Lab is een onderzoekssamenwerking tussen het Inception Institute of Artificial Intelligence (IIAI) van de Verenigde Arabische Emiraten en de Universiteit van Amsterdam. Wetenschappelijk co-directeur van het onderzoekslab Cees Snoek zegt: ‘We zijn erg blij met deze samenwerking met IIAI, een krachtpatser in AI-onderzoek, en kijken ernaar uit om samen nieuwe technologie voor medische beeldverwerking uit te vinden.’ Cees Snoek presenteerde AIM Lab als het elfde lab in het netwerk van het nationale Innovation Center voor AI (ICAI) en legde uit hoe dergelijke samenwerkingsverbanden AI-innovatie, talentontwikkeling en ecosysteemgroei stimuleren.

Na een welkomstwoord door Peter van Tienderen, de decaan van de bètafaculteit van de UvA, gaf Bram van Ginneken, professor aan de Radboud Universitair Medisch Centrum, een keynote over medische beeldverwerking. Hij legde de toepassingen uit en de behoefte aan meer onderzoek naar deep learning en computer vision-technologie die ten grondslag ligt aan medische beeldverwerking.Dit vormde de brug naar de presentatie van Marcel Worring, de andere wetenschappelijke co-directeur van AIM Lab. Worring liet zien wat de zeven promovendi met dit onderwerp zullen gaan doen en hoe de uitstekende wetenschappelijke infrastructuur van IIAI en UvA zal helpen om optimale synergie te creëren. Voorafgaand aan de officiële opening hield Geert ten Dam een ​​korte toespraak waarin zij aangaf hoe AIM Lab in de Amsterdamse agenda ‘AI Technology for People’ past, gevolgd door Victor Everhardt die de belangrijke rol benadrukte die hij ziet voor AIM Lab en Science Park Amsterdam voor de Life Science and Gezondheidsagenda van Amsterdam.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht