Industry Wire

Geplaatst door SnappCar

Allereerste autoverhuur tussen particulieren van start!

Burgemeester Aleid Wolfsen van de gemeente Utrecht gaf vandaag het officiële startsein voor SnappCar, de eerste online marktplaats voor autoverhuur tussen particulieren in Nederland. De eerste transactie tussen twee Utrechtse buurtgenoten werd bij het stadhuis bekrachtigd door Wolfsen.

Geld verdienen aan je auto, in plaats van uitgeven

Particulier autobezit brengt vaak hoge kosten met zich mee, vanwege dure verzekeringen en snelle afschrijving. Via SnappCar.nl, een nieuwe dienst in de Nederlandse mobiliteitsmarkt, kunnen autobezitters eindelijk geld verdienen aan hun bolide. Via de online marktplaats kunnen particulieren hun auto- volledig verzekerd – aan buren en bekenden verhuren die op zoek zijn naar flexibiliteit in mobiliteit en de meest geschikte auto voor dat moment. Autobezitters verdienen zonder risico geld, op momenten dat de auto toch niet gebruikt wordt. De vraagprijs bepaalt de verhuurder zelf, evenals beschikbaarheid en wie er in mag rijden. Als huurder krijg je tegen zeer aantrekkelijke tarieven toegang tot een groot aantal merken en modellen, op te halen bij jou in buurt.

Trend overgewaaid uit de VS en Australië
Autodelen, of ‘car sharing’, tussen particulieren is erg populair in de Verenigde Staten, Australië en het Verenigd Koninkrijk. SnappCar wil ook het Europese vasteland laten kennismaken met deze lucratieve en milieubewuste manier om met autobezit om te gaan. De eerste verhuurster, Annemarie, is alvast enthousiast: “Ik rij zelf weinig in mijn auto en zie elke keer met schrik de rekeningen van alle autokosten voorbij komen. Met SnappCar kan ik op een veilige manier geld aan m’n eigen auto verdienen en ondertussen ook iets voor het milieu terug te doen.” Huurder Micha: “Ik leende wel eens een auto van bekenden, maar was altijd bang dat er iets mee zou gebeuren. Nu weet ik zeker dat ook de verzekering goed geregeld is. Zo kan ik met een gerust hart een weekendje naar Maastricht!”

Over SnappCar
SnappCar is een online marktplaats waar particulieren hun auto aan elkaar kunnen verhuren. SnappCar brengt vraag en aanbod bij elkaar en draagt zorg voor de verzekering van de auto. De verhuurder bepaalt zelf de hoogte van het huurbedrag, de beschikbaarheid en aan wie hij zijn auto verhuurt. Deelname aan SnappCar is gratis. SnappCar is gebouwd door het Utrechtse e-Commerce bureau Netwinst en werkt samen met de ANWB, Achmea Centraal Beheer en Profile Tyrecenter.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht