Industry Wire

Geplaatst door Plaid

Amerikaans fintech bedrijf Plaid opent deuren in Nederland

Amsterdam, 26 maart 2020 – Het succesvolle fintech bedrijf Plaid is vanaf vandaag actief in Nederland. Met deze uitbreiding opent het bedrijf niet alleen een kantoor in Amsterdam, maar biedt het ook integraties aan voor Nederlandse banken waaronder ING, Rabobank en ABN Amro. Hiermee kunnen ontwikkelaars inzage schetsen over het financiële plaatje van consumenten.

Fintech hub Europa
Nederland is een hub op het gebied van fintech in Europa en huisvest meer dan 400 fintech bedrijven.
Deze fintech bedrijven kunnen vanaf nu de koppeling maken met de grootste financiële instellingen van Nederland zoals ING, Rabobank en ABN Amro. Plaid biedt software voor fintech oplossingen die miljoenen consumenten helpt met hun financiën. Het bedrijf koppelt kort gezegd bankrekeningen van consumenten aan allerhande apps voor geldzaken. Met deze integraties kunnen ontwikkelaars transacties, identiteiten, verificaties, saldogegevens en assets inzien om zo het gehele financiële plaatje van consumenten te schetsen.

Keith Grose, International Lead Europe voor Plaid: “Onze uitbreiding naar Nederland is een volgende stap in de bouw van het grootste wereldwijde netwerk van financiële data. Nederland is het centrum van financiële dienstverlening en fintech innovaties in Europa. We zijn trots dat we daar vanaf nu ook een onderdeel van zijn. Met Plaid willen we lokale fintech bedrijven en ontwikkelaars helpen om hun groei te versnellen in Nederland en ze op weg helpen voor uitbreiding naar het buitenland.”

11.000 financiële instellingen wereldwijd
Plaid is verbonden met 11.000 financiële instellingen in de VS, Canada en Europa. Het bedrijf werd in 2013 opgericht door Zach Perret en William Hockey. Begin 2019 maakte Plaid de eerste overstap naar de andere kant van de oceaan met een kantoor in Londen en de integratie voor Britse banken. Sindsdien is het team in de UK gegroeid met onder andere ondersteuning in Frankrijk, Spanje en Ierland. In januari van dit jaar maakte Plaid ook een overname bekend door creditcardmaatschappij Visa. Om verdere groei te realiseren in Europa vestigt Plaid zich dus ook in Amsterdam.

Het kantoor van Plaid bevindt zich in het gebouw van tech-hub TQ aan de Singel 542 in Amsterdam.

Over Plaid
Plaid is een data netwerk voor fintech oplossingen die miljoenen consumenten helpt met hun financiën. Plaid wordt gebruikt door duizenden digitale financiële apps en diensten zoals Acorns, Betterment, Expensify en Venmo. Daarnaast zijn de meeste grote banken gekoppeld aan Plaid zodat consumenten gemakkelijk hun bankrekening kunnen koppelen aan de apps en services die ze willen. Plaid is verbonden met 11.000 financiële instellingen in de VS, Canada en Europa. Het bedrijf werd in 2013 opgericht door Zach Perret en William Hockey en heeft een hoofdkantoor in San Francisco.

 

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht