Industry Wire

Geplaatst door Orange Business Services

Arctic Shipping Company bevaart Noordelijke Zeeroute dankzij Orange Business Services

Met Maritime Connect van Orange Business Services blijven de vrachtschepen van Arctic Shipping Company verbonden met het netwerk. De samenwerking is het vervolg van een succesvolle pilot met de rederij, en de dienst wordt nu ingezet op zes schepen. Arctic Shipping Company is gespecialiseerd in vrachtvervoer, onder andere langs de Noordelijke Zeeroute, die loopt van de Barentszzee tot de Beringstraat.

Maritime Connect combineert meerdere netwerken, waaronder satellieten, om verbinding te garanderen op de vrachtschepen – zelfs op volle zee. De crews kunnen nu werken met een enkel virtueel bedrijfsnetwerk, waardoor de schepen dienen als ‘kantoren op zee’. Netwerkverbinding is erg belangrijk voor de veiligheid op de onstuimige Noordelijke Zeeroute. Schepen hebben continu informatie nodig over de staat van het ijs en hebben toegang nodig tot het elektronische kaartsysteem. De vaartijd kan hiermee verkort worden.

In contact
Ook de communicatie met aannemers en havenautoriteiten wordt aanzienlijk makkelijker met een goede verbinding. Bovendien heeft elk schip nu een lokaal telefoonnummer en kunnen bemanningsleden onbeperkt internetten en videogesprekken met thuis voeren vanaf persoonlijke smartphones, via het Wi-Fi-netwerk. Orange levert Maritime Connect met een operationeel uitgavenmodel met vaste maandelijkse betalingen. Dit helpt de Arctic Shipping Company om kosten binnen de perken te houden en het faciliteert de installatie van moderne communicatieapparatuur op schepen.
“Voor commerciële scheepvaart is implementatiesnelheid erg belangrijk, naast betrouwbaarheid en de kwaliteit van de geleverde diensten. Het seizoensgebonden venster waarin we de Noordelijke Zeeroute kunnen nemen, is zeer beperkt, dus de installatie moet snel en zonder haperingen worden uitgevoerd. Nadat de installatie in slechts twee dagen was voltooid, konden onze partners het werk uitvoeren tijdens een kort verblijf in de haven”, aldus Mikhail Artyukhov, CEO van Arctic Shipping Company.

Goed voor welzijn en welvaart
“Naadloze netwerkconnectiviteit is cruciaal voor de veiligheid van de zeelieden en bespaart niet alleen tijd en financiële middelen, maar vergroot ook het welzijn van de bemanning. We zijn verheugd om samen te werken met Arctic Shipping Company en zijn er trots op dat de Orange Maritime VSAT-oplossing effectief is om te voldoen aan de behoeften van de maritieme industrie”, zei Richard van Wageningen, senior vicepresident IMEAR bij Orange Business Services.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht