Industry Wire

Geplaatst door twnkls | augmented reality

Augmented Blueware: innovatie van eeuwenoud ambacht

Op 16 april onthullen de samenwerkende partijen Royal Delft, FLEX/design en TWNKLS|Augmented Reality het concept ‘Augmented Blueware’. Binnen de muren van het prachtige Palazzo Francesco Turati in Milaan maakt u kennis met een heel bijzonder procedé, dat het ambacht van de meesterschilders van het beroemde Delfts Blauw, daterend uit 1653, in de schijnwerpers plaatst. Een innovatief proces brengt de decoratie van een unieke handbeschilderde Delfts Blauwe vaas over op een servies. Het concept wordt gepresenteerd op MASTERLY – the Dutch in Milano – tijdens ’s werelds grootste design evenement Salone del Mobile in Milaan, Italië van 17 – 22 april, 2018.

Uniek door ‘fusion’ van expertises
Stelt u zich eens voor, uw eigen persoonlijke servies, voorzien van de decoraties van uw unieke Delfts Blauwe vaas. Royal Delft, FLEX/design en TWNKLS|Augmented Reality maken het mogelijk door een samensmelting van hun expertises. Het innovatieve procedé dat de drie ontwikkelden, zorgt ervoor dat het specifieke decor van een handbeschilderde vaas wordt omgezet naar een servies gedecoreerd met datzelfde unieke design. Zo kan het bijbehorende exclusieve servies uitgroeien tot een heel speciaal familieservies of een fantastisch huwelijkskado.

Innovatie van een eeuwenoud ambacht.

Een state-of-the-art, innovatief 3D-scanproces zorgt ervoor dat een specialist de decoratie van het volledige oppervlak van een handbeschilderde Delfts Blauwe vaas kan afhalen en vervolgens kan uitvouwen als een platte, digitale kaart. Met dit grafische decor maken de ontwerpers van Royal Delft mooie transfer-reproducties, die vervolgens als decoratie op het servies kunnen worden aangebracht, zo vaak en veel als men wenst.

Door meesterschilders en Dutch designers
Iedere handgeschilderde vaas van Royal Delft is een uniek ambachtelijk stuk Delfts Blauw. Dit is een samensmelting van het Royal Delft DNA en het handschrift van de meester-schilder. Ieder nieuw stuk is one-of-a-kind, maar altijd onmiskenbaar Royal Delft. Ook bij ‘Augmented Blueware’ staat uniciteit centraal. Door moderne technologie staat het ambacht van meester-schilders in de schijnwerpers. ‘Augmented Blueware’ biedt daarnaast een eigentijds canvas voor Nederlandse designers. Aan Frank Tjepkema de eer om de eerste Dutch Design vaas te ontwerpen. ‘Tjep’ gebruikte als basis het decor van traditioneel Delfts Blauwe vazen en geeft deze een nieuwe 3D dimensie. Een bijzonder resultaat en nog steeds overduidelijk Royal Delft.

Rolverdeling
’Augmented Blueware’ is ontstaan door een nauwe samenwerking van de drie partners. Samen zetten zij een bijzonder ambacht weer in de schijnwerpers van de 21e eeuw.

Royal Delft had de wens om een uniek servies op de markt te brengen. Bewegend op de overvolle serviezenmarkt, bedacht FLEX/design dit bijzondere concept; het vervaardigen van een zeer exclusief servies met als basis de decoratie van een unieke handgeschilderde Delfts Blauwe vaas. De technische expertise van TWKLS|Augmented Reality maakte het uiteindelijk mogelijk.

Augmented Reality in Nederland.
TWNKLS is het augmented reality computer vision powerhouse dat zich richt op het bedenken, ontwikkelen en implementeren van AR toepassingen. Als pionier, hebben we meer dan 8 jaar ervaring met het ontwikkelen van AR voor Industry, Commerce, Security en Health. Onze AR-applicaties zijn meerdere malen bekroond en hebben wereldwijd +2 miljoen downloads. TWNKLS is o.a. bekend van de AR applicatie IKEA Place, de meest gedownloade non-AR game van het moment.

Specialisatie
Onze high-end experiences, salestools en enterprisetoepassingen verhogen de efficiëntie, verkorten de doorlooptijd en overtuigen de eindklant. Naast bestaande software hebben we onze eigen AR-computer vision technologie waardoor we in staat zijn om voor iedere vraag een passende oplossing te ontwikkelen. We Empower Operators!

Selectie van klanten
Ikea, Innovam/Lamborghni, Heerema MC, Plus supermarkten, Nieuw leren in de zorg, Rexel, Mauritshuis, Politie, Royal Delft, Shell, Wemo Machines.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht