Industry Wire

Geplaatst door OnLogic

Avassa en OnLogic: Software en hardware combineren voor uitmuntende industriële IoT-prestaties aan de edge

STOCKHOLM, SWE & SOUTH BURLINGTON, VT (3 april 2024) Avassa, leverancier van een platform voor edge-toepassingsbeheer en -functionaliteit (www.avassa.io) en OnLogic, toonaangevende fabrikant van industriële computers (www.onlogic.nl), kondigen een partnerschap aan om een full-stack edge oplossing te bieden die hardware en software op maat maakt voor industriële IoT-omgevingen aan de edge.Avassa is een industriële expert op het gebied van softwarecontainertoepassingen en AI-modelbeheer aan de edge. Hun edge-platform is gericht op gebruiksscenario’s zoals installatie op locatie en implementatie, monitoring en beveiliging van toepassingen die op vele tientallen, honderden of duizenden locaties werken. OnLogic is wereldwijd marktleider op het gebied van de productie van zeer configureerbare, oplossingsgerichte industriële computers. OnLogic’s systemen presteren in ‘s werelds meest uitdagende omgevingen en helpen klanten wereldwijd en in tal van branches om hun complexe computeruitdagingen op te lossen. Dankzij de samenwerking tussen OnLogic en Avassa kunnen organisaties nu profiteren van een full-stack edge-oplossing die hardware en software omvat en speciaal is ontwikkeld voor edge-omgevingen.

“Avassa en OnLogic zijn om verschillende redenen een geweldige match. We praten vaak met klanten die een nieuwe generatie IoT edge infrastructuur bouwen; het gaat hier om zowel edge computers als een softwareplatform om edge- en IoT-toepassingen te beheren. Net als het Avassa-platform is OnLogic wat we edge-native noemen, speciaal gebouwd voor gedistribueerde edge- en IoT-omgevingen. Samen kunnen we klanten een full-stack oplossing bieden die uitblinkt in het oplossen van de unieke uitdagingen van de edge.” Zegt Carl Moberg, CTO van Avassa.

Het tijdperk van met de cloud verbonden IoT is aangebrokenIndustriële IoT ondergaat een belangrijke transformatie, met een duidelijke beweging naar de intelligente edge met complete standaardpakketten van software, zogenaamde containers. Deze containers zijn voorbereid op een toekomst van gemakkelijker te beheren en met de cloud verbonden industriële IoT.

Dit vereist gecombineerde next-gen industriële IoT-oplossingen van zowel software als hardware die aan deze eisen voldoen en zo mogelijk overtreffen. Via hun samenwerking leveren Avassa en OnLogic een full-stack oplossing waarmee bedrijven IoT-systemen volledig kunnen gebruiken, kunnen profiteren van hardware die is gemaakt voor ruwe, lastige omstandigheden en industriële IoT-toepassingen op een comfortabele, centrale en veilige manier kunnen beheren.

Speciaal gebouwd voor de IoT edge

Avassa en OnLogic bieden beide oplossingen die speciaal zijn ontworpen voor de IoT-edge. De industriële computers van OnLogic zijn fanless, rugged, bestand tegen extreme temperaturen en gebouwd voor ruige, industriële omgevingen. Het Edge Platform van Avassa is speciaal ontwikkeld voor het beheren en bedienen van containertoepassingen die aan de rand van het netwerk worden uitgevoerd. Het biedt unieke functionaliteit voor edge-specifieke uitdagingen, zoals gerichte implementaties, OS-upgrades en mogelijkheden voor offline toepassingen.

“We zijn blij dat we samenwerken met Avassa om zakelijke klanten te helpen een uitgebreide oplossing te bieden voor containerisatie en implementatie van moderne edge-implementaties”, aldus Kim Wasserman, OnLogic VP of Product Management. “Hun softwareoplossingen vormen een prachtige aanvulling op onze rugged en betrouwbare hardware voor IIoT-toepassingen en daarbuiten. Net als wij, doet Avassa er alles aan om klanten in staat te stellen hun weg naar innovatie aan de edge te vinden. We vinden het geweldig dat we OEM’s, eindgebruikers en oplossingsproviders een zeer uitgebreide oplossing kunnen bieden voor het beheer van toepassingen aan edge. Hierdoor kunnen ze hun gegevens omzetten in bruikbare inzichten en ROI.”

Een oplossing van Avassa en OnLogic wordt momenteel geïmplementeerd door Lidar-monitoringspecialist FlashEye. Bekijk oplossingen van zowel OnLogic (stand 3-231) als Avassa (stand 4-103) live op Embedded World in Nürnberg, Duitsland, van 9 t/m 11 april.

Over Avassa:

Toepassingen worden aan de edge geplaatst om ze te beschermen tegen stroomuitval en om razendsnelle gegevensverwerking mogelijk te maken. Met het platform voor toepassingsbeheer en -functionaliteit stelt Avassa bedrijven in staat hun toepassingsfunctionaliteit veilig uit te breiden en te schalen naar de beperkte resources op locatie. Avassa, gevestigd in Stockholm, Zweden, opereert wereldwijd als erkende leiders op het gebied van de edge en is benoemd tot Gartner® Cool Vendor in Edge Computing. Voor meer informatie en een gratis proefversie ga je naar avassa.io.

Over OnLogic:

OnLogic is een toonaangevende fabrikant van industriële computers die zeer configureerbare en oplossingsgerichte computers ontwikkelt voor betrouwbaarheid aan de IoT edge. OnLogic’s systemen presteren in ‘s werelds meest uitdagende omgevingen en helpen klanten wereldwijd om hun complexe technologische uitdagingen op te lossen, ongeacht de industrie waarin zij zich bevinden. OnLogic is opgericht in 2003 en heeft vestigingen in Nederland, de Verenigde Staten, Taiwan en Maleisië. OnLogic heeft meer dan 70.000 klanten wereldwijd geholpen om hun ideeën te realiseren, met computers die ontworpen zijn om te overleven, op maat gebouwd worden en binnen enkele dagen geleverd worden. Ontdek meer op www.onlogic.nl of op YouTube via www.youtube.nl/onlogic.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht