Industry Wire

Geplaatst door Conrad

De B2B-platforms Conrad en TraceParts vormen synergie

Gemakkelijker ontwikkelen, plannen en bouwen: Conrad-productcatalogus nu ook op TraceParts – met één klik CAD-gegevens downloaden en producten aanschaffen
­
Samenwerking met CAD-contentplatform onderstreept duidelijke focus op B2B
3D-modellen en 2D-tekeningen van producten van bekende fabrikanten
Alternatieve toegang tot het Conrad-assortiment via traceparts.com
­
­Oldenzaal, mei 2024. Professionals op het gebied van techniek en werktuigbouw die CAD-gegevens zoeken, kennen deze naam: TraceParts, een internationaal toonaangevend CAD-contentplatform. Ruim vijf miljoen geregistreerde leden, werkzaam bij 1,3 miljoen bedrijven in vrijwel alle industriële sectoren, hebben via TraceParts gratis toegang tot miljarden 2D-tekeningen, 3D CAD-modellen en productinformatiebladen. Daar zijn nu ook bouwkundige gegevens van producten uit het Conrad-assortiment bij gekomen. Bovendien is het nu mogelijk om de gewenste producten rechtstreeks aan te schaffen.

Synergie benutten – vooral op servicegebied

“Een aanbieder van oplossingen moet naar zijn klanten luisteren, hun behoeften kennen en daarnaar handelen. Zeker in een tijd waarin flexibiliteit en efficiëntie belangrijker zijn dan ooit, is het voor een bedrijf van essentieel belang om buiten de gebaande paden te denken en op zoek te gaan naar synergie en partners, en niet te proberen om alles in eigen beheer te ontwikkelen. Daarom hebben we besloten de knowhow van TraceParts te gebruiken om onze klanten in alle fasen, vanaf ontwikkeling en planning tot bouw, te voorzien van precies die gegevens die ze nodig hebben voor hun projecten”, aldus Ralf Bühler, CEO van Conrad Electronic.

Dynamische weergave van het Conrad-assortiment

Met deze nieuwe service onderstreept Conrad zijn duidelijke focus op de zakelijke markt. Zakelijke klanten die bij TraceParts zijn geregistreerd, hebben nu toegang tot de uitgebreide productcatalogus van Conrad, die voortdurend dynamisch wordt bijgewerkt. Begin mei zijn er al meer dan 110.000 producten beschikbaar, en er komen elke dag nieuwe producten bij. Er zijn gegevens over onder andere de volgende productcategorieën: elektromechanische componenten, passieve componenten, actieve componenten, automatisering, gebouwtechniek en voedingen. De informatie bevat onder andere CAD-gegevens en andere technische informatie over producten van bekende fabrikanten als Siemens, Phoenix Contact, Molex en TE Connectivity.

Het is mogelijk rechtstreeks via TraceParts te bestellen

Toegang tot de modellen, tekeningen en gegevens voor bouw en ontwikkeling met MCAD, ECAD, PCB, CAE en BIM is niet het enige voordeel van onze samenwerking met TraceParts. “We richten ons uiteraard ook op het vereenvoudigen van het inkoopproces. Geregistreerde bedrijven kunnen op traceparts.com dus niet alleen gratis gegevens en bestanden downloaden. Ze kunnen daar ook rechtstreeks bij Conrad een persoonlijke offerte aanvragen. Ze ontvangen hun producten vervolgens met de gebruikelijke Conrad-snelheid en Conrad-kwaliteit”, zo licht Ralf Bühler toe. Complexe inkoopprocessen eenvoudiger en efficiënter maken en zo klanten helpen tijd en kosten te besparen – Conrad zorgt ervoor, niet alleen voor het eigen platformaanbod, maar binnenkort ook voor TraceParts-gebruikers die dan eenvoudig en snel toegang hebben tot het Conrad-productassortiment. Weer een stap dichter bij ons uiteindelijke doel: het toonaangevende inkoopplatform voor technische behoeften in Europa worden.

Hier gaat u naar de catalogus van Conrad op TraceParts.
­
­ ­ ­
­ ­ ­
­ CONRAD | PORTRET

Conrad Electronic is al sinds 1923 een betrouwbare partner voor technologie en elektronica. Het bedrijf heeft zich sindsdien ontwikkeld tot Sourcing Platform voor alle technische benodigdheden. Zakelijke klanten vinden bij Conrad precies wat ze nodig hebben om hun projecten of bedrijf tot een succes te maken: een breed en tegelijkertijd gespecialiseerd aanbod van meer dan 750.000 productaanbiedingen, klantgerichte oplossingen en diensten, en bovendien persoonlijk professioneel en competent advies. Conrad vereenvoudigt met op maat gemaakte e-procurement-oplossingen complexe inkoopprocessen en helpt daarmee bedrijven van elke omvang en in alle sectoren tijd en geld te besparen. Fabrikanten en distributeurs kunnen als seller op de Conrad Marketplace snel en eenvoudig nieuwe doelgroepen en markten bereiken. Ook particuliere klanten profiteren van de professionele producten en diensten. Het familiebedrijf heeft zijn hoofdvestiging in Hirschau in Beieren (Duitsland) en is actief in 17 Europese landen. ­
­ ­

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht