Industry Wire

Geplaatst door Finner

Beleggingsmatch gaat verder als Finner

Beleggingsmatch, het grootste vergelijkingsplatform voor particuliere beleggers, heeft met ingang van vandaag een nieuwe naam: Finner. Niet alleen de naam verandert – Finner gaat verder dan alleen vergelijken. Het nieuwe platform introduceert de Finner Methode, een driestappenplan dat klanten ondersteunt in het maken van betere financiële keuzes. Daarnaast brengt Finner een persoonlijk financieel dashboard en gaat het ook inzicht bieden in pensioen- en spaarproducten.

Het vernieuwde aanbod en de bijbehorende naamswijziging zijn een gevolg van uitgebreid onderzoek onder klanten. De vergelijkingssite helpt jaarlijks 250.000 consumenten met het vergelijken van beleggingsdiensten. Uit feedback blijkt dat er behoefte is aan meer dan een vergelijkingssite. Het bijstaan van klanten om goed geïnformeerd tot een keuze te komen heeft sinds de oprichting in 2013 continu centraal gestaan. De tijd is rijp voor een vernieuwde aanpak.

Bart Spronk, directeur en co-founder: “Met Finner willen we de positie van de consument in de financiële wereld versterken. De sector is niet altijd even transparant en handelt geregeld niet in het belang van de klant. Het is daarom belangrijk dat consumenten zelf betere keuzes maken. Zodat ze met vertrouwen kunnen bouwen aan een betere financiële toekomst. Finner levert hier een directe bijdrage aan.”

Door de verbeteringen aan het platform versterkt Finner bovendien zijn onafhankelijke positie in de markt. De organisatie biedt geen eigen producten aan, is niet gelieerd aan financiële instellingen en maakt de markt vergelijkbaar op basis van objectieve methoden.

Stephan Freelink, directeur en co-founder: “Ons bedrijf biedt klanten toegang tot een krachtige combinatie van data en technologie. Wij analyseren de gegevens van meer dan 160 partijen en beoordelen deze op 80 criteria. Zo maken we de markt transparant en vergelijkbaar. Als enige onafhankelijke speler in Nederland helpen we klanten met algoritmes, innovatieve tools en persoonlijke coaching op weg naar een gezonde financiële toekomst.”

 

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht