Industry Wire

Geplaatst door Infradata

Bijna zestig procent van onderzochte bedrijven denkt security goed tot heel goed in orde te hebben

Uit onderzoek van Infradata blijkt dat de meerderheid van de ondervraagde bedrijven (57%) van oordeel is dat ze de internetbeveiliging goed tot heel goed op orde hebben. Iets meer dan een derde (37%) beoordeelt de eigen beveiliging als voldoende en zes procent denkt dat hun cybersecurity matig is geregeld.

In opdracht van Infradata heeft onderzoeksbureau Conclusr Research het onderzoek uitgevoerd. In het onderzoek is een onderscheid gemaakt tussen kleine tot middelgrote en grote organisaties.

Van de grote bedrijven denkt 10% hun cybersecurity heel goed op orde te hebben. Dertig procent kwalificeert de eigen beveiliging als goed. De helft van de onderzochte grote bedrijven geeft de eigen beveiliging een voldoende. Tien procent van de onderzoekspopulatie beoordeelt de eigen cyberbeveiliging als matig: ze hebben wel beveiligingsmaatregelen genomen maar ze denken dat dit niet voldoende is.

Als we kijken naar de kleine tot middelgrote bedrijven dan denkt 17% de security heel goed geregeld te hebben. Drieënveertig procent vindt de eigen beveiliging goed. Slechts 6% is van oordeel dat de eigen beveilging matig is. Iets meer dan een derde (34%) van de onderzochte groep kwalificeert de eigen beveiliging als voldoende.

Paul Verpoorten, Head of Security & Compliance bij Infradata: “Deze cijfers komen overeen met vergelijkbare onderzoeken gedaan in 2017”.

Het beoordelen van de eigen cybersecurity is voor veel bedrijven een lastige aangelegenheid. Vaak vertrouwen bedrijven al jaren op dezelfde securitytools. Ontwikkelingen staan niet stil en tussen cybercriminelen en het bedrijfsleven is al jaren een kat-en-muis-spel gaande. Cybercriminelen ontwikkelen voortdurend nieuwe en geavanceerde technieken om bij bedrijven binnen te komen. Voor het beoordelen van hun eigen cybersecurity is een frisse, onafhankelijke en kritische blik nodig.

“Door een gebrek aan mankracht en expertise is een deel van de bedrijven niet in staat hun digitale assets optimaal te beveiligen tegen cyberterreur. In de markt ontstaat hierdoor behoefte aan ondersteuning en expertise door gespecialiseerde bedrijven met verstand van cybersecurity.”, verduidelijkt Paul Verpoorten.

Over Infradata

Infradata is een toonaangevende onafhankelijke Secure Network Integrator en richt zich op organisaties voor wie een goed beveiligde netwerk- en cloudinfrastructuur een essentiële voorwaarde is voor het succesvol uitoefenen van de core business.

De gedegen kennis op het gebied van geavanceerde netwerktechnologie van telecomaanbieders, ISP’s en MCN’s zorgt ervoor dat Infradata in staat is om Next Generation Secure Networks te ontwerpen, te bouwen en te onderhouden. Met de Managed Cyber Security Services zorgt Infradata ervoor dat organisaties volgens de laatste eisen beveiligd zijn tegen interne en externe bedreigingen.

Infradata is een officiële partner van Juniper Networks, F5 Networks, Fortinet, Palo Alto Networks, Infoblox, A10 Networks, BroadForward, Tufin en Arbor Networks. Vanuit vestigingen in Nederland, België, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Polen en de Verenigde Staten bedient Infradata bedrijven over de gehele wereld.

Voor meer informatie of interviewverzoeken kunt u contact opnemen met Omar Hadra (Marketing Manager), bereikbaar via 071-7501525 of omar@infradata.nl.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht