Industry Wire

Geplaatst door Blackberry

BlackBerry en NXP werken samen om Y2Q post-quantum cyberaanvallen te voorkomen

Amsterdam, 25 mei 2022 – BlackBerry Limited biedt ondersteuning voor kwantumbestendige en veilige opstarthandtekeningen voor de crypto-agile S32G-voertuignetwerkprocessors van NXP Semiconductors. Hierdoor wordt het risico beperkt van mogelijke kwantumcomputeraanvallen op software in voertuigen.

De ‘Code Signing and Key Management Server’ van Certicom® by BlackBerry maakt gebruik van de veilige opstartstroom van de NXP S32G-chip om snelle en flexibele kwantumbescherming te bereiken. Het gebruik van kwantumbestendige handtekeningen, zoals Dilithium voor low-level apparaatfirmware, verkleint het risico van potentiële kwantumcomputeraanvallen op kritieke software-updates. Deze kunnen zonder de juiste beveiliging een groot risico vormen voor verschillende sectoren.

“Naarmate kwantumcomputers zich blijven ontwikkelen, wordt het steeds belangrijker om deze systemen te beveiligen tegen toekomstige bedreigingen”, zegt Joppe Bos, Senior Principal Cryptographer bij NXP Semiconductors. “De samenwerking met BlackBerry versterkt onze oplossing om tegemoet te komen aan de kritieke behoefte om code-ondertekening en software-update-infrastructuur te versterken tegen toekomstige kwetsbaarheden van cryptosystemen.”

Lees hier het volledige Engelstalige persbericht.

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over BlackBerry
BlackBerry (NYSE: BB; TSX: BB) levert betrouwbare beveiligingssoftware en -diensten aan organisaties en overheidsinstellingen wereldwijd, die ze nodig hebben om het Internet of Things te beveiligen. Het bedrijf beveiligt meer dan 500 miljoen eindpunten, waaronder 195 miljoen auto’s op de weg. Gevestigd in Waterloo, Ontario, zet het bedrijf AI en machine learning in om innovatieve oplossingen te bieden op het gebied van veiligheid, cybersecurity en dataprivacy. Daarnaast is BlackBerry voorloper op belangrijke gebieden zoals endpointsecurity-management, encryptie en geïntegreerde systemen. Voor meer informatie, bezoek BlackBerry.com en volg het bedrijf via @BlackBerry.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht