Industry Wire

Geplaatst door Block

Block: luxe product tegen smartphoneverslaving

Vandaag is Block gelanceerd op meetblock.com. Block is een zeshoekige cilinder gemaakt uit één stuk aluminium en functioneert als een kooi van Faraday.

Nadat de deksel op de cilinder is geplaatst, schermt de metalen huls van Block alle electromagnetische straling af. Alle connecties van en naar de telefoons worden verbroken, zodat de aandacht weer gericht kan worden op familie en vrienden, op het werk – of op ongestoord niets doen.

Ook uitstekend geschikt dus, voor mensen die hun privacy graag waarborgen.

Offline: de nieuwe luxe

Team Block: “Ook wij houden van onze smartphones. Maar ze zijn zelden meer dan een meter bij ons vandaan. De nabijheid is alomtegenwoordig geworden en leidt tot een hoop negatieve consequenties op het persoonlijke, psychologische, sociale en pedagogische vlak. Het moment is aangebroken voor een elegante oplossing die ons helpt afstand scheppen tussen onszelf en onze smartphones.”

Ewout Karel, senior innovations manager bij T-Mobile, voegt daar aan toe: “De smartphone is haast onmisbaar in het dagelijks leven. Maar daardoor is de wijze waarop we écht contact met elkaar maken, ook veranderd. Laten we vooral contact met elkaar blijven maken in het moment, wanneer we bij elkaar zijn. Block helpt daar bij.”

Block is uitvoerig getest in de laboratoria van T-Mobile, in nabijheid van de meest geavanceerde telecom-antennes, zodat het in ieder 21ste eeuws huishouden, restaurant, hotel én op de werkvloer van waarde kan zijn. Er is ruimte voor maximaal zes smartphones in één Block.

Disconnect to reconnect

Block maakt deel uit van de opkomende “disconnect-trend”. Het helpt mensen meer balans vinden tussen hun analoge en digitale levens. Team Block is van mening dat disconnect de nieuwe luxe is.

Over Team Block

Het duurde elf maanden om Block te ontwikkelen. Veel tijd ging zitten in de verschillende designs, het produceren en testen van de prototypes, bepalen van de juiste materialen, het aanpassen van het productieproces en het vinden van de juiste partners. Dit was niet mogelijk geweest zonder de hulp van T-Mobile’s Future Lab.

Block is bedacht, ontworpen, geproduceerd en gelanceerd door vijf creatieve ondernemers uit Amsterdam: Daan van Dam, Ernst Koning, Bas van de Poel, Fabian Sapthu en Sidney Vollmer.

Block kan vanaf vandaag gereserveerd worden op meetblock.com.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht