Industry Wire

Geplaatst door bol.com

‘Bol.com bollebozen’ en RobotWise organiseren robot-herfstkamp voor kinderen in Utrecht

Utrecht, 21 oktober 2021 – Om te kunnen functioneren in een maatschappij waar technologie en media een belangrijke plaats innemen, is het belangrijk kinderen van jongs af aan digitale vaardigheden bij te brengen. Maar niet elk kind heeft dezelfde kansen en mogelijkheden om deze vaardigheden te ontwikkelen. Daarom organiseren RobotWise en de bol.com bollebozen deze herfstvakantie in Utrecht een Robot Playground voor leerlingen met een onderwijsachterstand van scholen uit de wijk Kanaleneiland. Voor dit driedaagse herfstkamp zijn zestien kinderen tussen 9 en 12 jaar uitgenodigd op het hoofdkantoor van bol.com, waar ze aan de hand van allerlei educatieve opdrachten en spelletjes met robots gestimuleerd worden in het ontwikkelen van hun digitale vaardigheden. De bol.com bollebozen is een netwerk van collega’s, partners en maatschappelijke organisaties om bij te dragen aan het creëren van gelijke kansen voor kinderen in Nederland en België.

Spelenderwijs leren
Tijdens de Robot Playground van RobotWise staan plezier, nieuwsgierigheid en vindingrijkheid centraal. De kinderen leren op een laagdrempelige manier hoe robots werken en hoe je ze programmeert. Het is een eerste stap om ze te interesseren voor technologie. Ze spelen met een groot assortiment aan robots en hebben de beschikking over de modernste technologieën.

“We merken dat kinderen het geweldig vinden om op deze manier te leren over technologie, robotica en programmeren. En omdat ze daarbij ook met elkaar moeten communiceren en samenwerken, oefenen ze spelenderwijs belangrijke sociale vaardigheden”, zegt Tamar Neter, CEO en oprichter van RobotWise. “Het is super waardevol dat we samen met de bol.com bollebozen de Robot Playground naar kinderen in Utrecht kunnen brengen. Dit soort initiatieven zijn nodig om de ongelijkheid in onze samenleving terug te dringen en kinderen de kansen te geven waar ze recht op hebben.”

Vrijwilligers van bol.com
Het driedaagse robotkamp is een initiatief van de bol.com bollebozen, een community van bol.com-collega’s, partners en maatschappelijke organisaties. De bol.com bollebozen organiseert activiteiten en projecten die kansenongelijkheid bij kinderen in Nederland en België tegengaan, door het plezier van lezen en verhalen over te brengen en door het ontwikkelen van digitale vaardigheden. Gedurende de drie dagen van het herfstkamp ondersteunen vijftien vrijwilligers van bol.com het RobotWise team op de Robot Playground bij het begeleiden van de kinderen. Daarnaast geven ze de kinderen een rondleiding op het hoofdkantoor.

Evita Dupker, projectmanager MVO bij bol.com: “De Robot Playground past perfect in het plaatje van de bol.com bollebozen. Op deze manier kunnen we kinderen die op sociaal en educatief vlak een steuntje in de rug nodig hebben de kans bieden spelenderwijs hun digitale vaardigheden te ontwikkelen. Én zo hopen we er voor deze kinderen een leuke en leerzame herfstvakantie van te maken.”

De Robot Playground van RobotWise en de bol.com bollebozen vindt van 20 tot en met 22 oktober plaats op het bol.com hoofdkantoor in Utrecht.

 

 

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht