Industry Wire

Clipit goes global

Dankzij innovatieve communicatietechnologieën ligt de wereld binnen handbereik, maar ook het verlangen naar lokaal en kleinschalig blijft bestaan. Een trend die in de samenleving speelt, maar zeker ook online. Clipit combineert het vanaf mei 2014 in één tool!

Met haar Hollandse roots en bijna 13 jaar lange historie heeft Clipit de reputatie opgebouwd als online en social media monitoring tool met het meest complete Nederlandse bronnenbestand. Inclusief lokale bronnen als de online gemeentekranten en fan-fora als het kleiforum. Steeds vaker ontstond bij klanten echter de vraag om ook de internationale media te monitoren. Daarom lanceert Clipit vanaf vandaag, naast Nederlandse monitoring, een wereldwijde dekking.

 

Wereldwijde monitoring: from The New York Times to 中国日

Naast de gedetailleerde resultaten uit Nederlandstalige media levert Clipit nu ook berichten uit internationale media. De online media worden gemonitord in 247 landen en 187 talen. In totaal worden dagelijks meer dan 150 miljoen buitenlandse sites gecrawld. Resultaten uit alle Europese landen worden verzameld, waaronder Duitsland, Frankrijk, UK, Spanje en Italië. Ook de USA, Japan, Zuid-Afrika en de Verenigde Arabische Emiraten en uiteraard de opkomende BRIC-landen Brazilië, Rusland, India en China worden uitgelezen. De focus ligt op online nieuwssites, blogs en fora. 24 uur per dag scant de monitoring tool media als Le Monde, The Times, El Pais, The Financial Times, Die Zeit, The Guardian, Reuters, The Wall Street Journal, China Daily, International Herald Tribune en The New York Times.

 

Unieke manier van zoeken

De bestaande booleantechniek van Clipit wordt ook toegepast op internationale zoekopdrachten om zuivere resultaten op te halen. Een Nederlandstalige professionele redactie bouwt met genuanceerde combinaties en uitsluitingen de meest ingewikkelde zoekopdrachten in elke gewenste taal. De gebruiker zelf hoeft op deze manier niet te beschikken over een talenknobbel. Want internationaal zoeken op merknaam is een stuk lastiger als je niet-relevante betekenissen in vele (exotische) talen moet uitsluiten.

 

Van mondiaal tot multimediaal

Het blijft dit jaar niet bij de uitbreiding van Nederlandstalige richting wereldwijde online media. Clipit zal binnen enkele maanden haar grabbers en matchers ook richting printmedia en radio & televisie uitstrekken. Middels innovatieve print-initiatieven en revolutionaire spraakherkenningstechnologie wil de monitoringtool voor het eind van 2014 het complete wereldwijde medialandschap in kaart brengen en daarmee de wens van menig cross mediaal communicatieprofessional vervullen.

 

Over Clipit

Clipit brengt als marktleider in online media monitoring al bijna 13 jaar in kaart wat er over organisaties, campagnes, concurrenten en branchegebieden wordt geschreven binnen online & social media. Resultaten worden dagelijks gerapporteerd aan de gebruiker via een nieuwsoverzicht per e-mail en een realtime online portal.  Daar reageert de gebruiker op berichten en meet het succes van communicatiecampagnes aan de hand van grafieken en de online PR-waarde.

Infographic-Clipit-goes-global

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht