Industry Wire

Geplaatst door Dataiku

Dataiku stelt tech- en data-industrie veteraan Bridget Shea aan als nieuwe Chief Customer Officer

Dataiku, het platform voor ‘Everyday AI’, stelt Bridget Shea aan als Chief Customer Officer. Shea, die al enkele jaren in een adviserende rol nauw heeft samengewerkt met het Dataiku-managementteam, brengt veel expertise op het gebied van data science en analytics met zich mee. Daarnaast heeft Shea een bewezen staat van dienst in het managen van grote wereldwijde customer success en sales teams binnen snelgroeiende softwarebedrijven.

Voordat ze bij Dataiku aan de slag ging, was Shea de CCO van collaborative intelligence-bedrijf Mural. Ook heeft ze met succes internationale teams geleid met een focus op sales en customer succes bij Datorama, TellApart, en Yext. Naast haar rol als adviseur voor customer succes bij Dataiku, heeft ze ook geadviseerd bij dbt Labs, Hex, Heap, en is ze momenteel bestuurslid bij Xeneta. Shea gaat werken vanuit het hoofdkantoor van Dataiku in New York, waar ze al lange tijd een vaste waarde is in de tech-scene van de stad.

“Als adviseur heb ik de afgelopen jaren goed kunnen zien hoe essentieel Dataiku is voor organisaties die echt datagedreven willen werken. De basis ligt bij een heel sterk team en indrukwekkende technologie”, aldus Shea. “Dataiku loopt voorop in een revolutionaire verandering van de manier waarop zaken worden gedaan. Ik kijk ernaar uit om samen te werken met nieuwe en bestaande klanten en hen te helpen waardevolle bedrijfsresultaten te behalen door middel van het gebruik van analytics en AI.”

Dataiku investeert sterk in het langetermijnsucces van klanten en werd onlangs erkend als Gartner Peer Insights Customers’ Choice voor Data Science en Machine Learning Platforms, een onderscheiding op basis van feedback en waarderingen van eindgebruikers. Shea zal op dit momentum voortbouwen en ervoor zorgen dat de organisatie efficiënt blijft groeien terwijl tegelijkertijd voorzien wordt in de veranderende behoeften en verwachtingen van gebruikers. Ze voegt zich bij het bedrijf op het moment dat de vraag naar het platform extreem hoog is en onlangs de 150 miljoen dollar in ARR werd overschreden.

“Bridget brengt waardevolle ervaring mee naar Dataiku; ze heeft in het verleden verschillende leidinggevende functies bekleed bij multinationale data- en software-organisaties”, zegt Florian Douetteau, medeoprichter en CEO van Dataiku. “Ze is een expert in het navigeren door de complexiteit die komt kijken bij het werken met een groot aantal wereldwijde, grootzakelijke organisaties. Ik ben ervan overtuigd dat ze goed bij ons team zal passen.”

Voormalig CCO, Kurt Muehmel, blijft bij Dataiku en zal later in het jaar een nieuwe leiderschapsrol binnen de organisatie op zich nemen.

================================================================

Over Dataiku
Dataiku is het platform voor ‘Everyday AI’ dat bedrijven in staat stelt gebruik te maken van één centrale oplossing voor het ontwerpen, implementeren, besturen en beheren van AI- en analytische toepassingen. Sinds de oprichting in 2013 is het bedrijf toonaangevend in het democratiseren van data en het mogelijk maken van organisatiebrede samenwerking. Vandaag de dag gebruiken meer dan 450 bedrijven wereldwijd Dataiku om hun gebruik van data en AI te integreren en te stroomlijnen, waarbij verschillende use cases worden aangestuurd, van fraudedetectie tot supply chain optimalisatie. Blijf met ons verbonden op onze blog, Twitter (@dataiku) en op LinkedIn.

 

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht