Industry Wire

Geplaatst door Figo

Deelplatform Figo voegt 750 auto’s toe

AMSTERDAM – Ondanks de corona crisis blijft Figo Mobility [www.figo.app] aan de weg timmeren. De startup, die vorig jaar al een investering ophaalde bij Chris Hall (Bynder), biedt bedrijven en organisaties flexibele mobiliteit via haar deelplatform. Zo kunnen lease- en poolauto’s efficiënter worden ingezet en bied je medewerkers altijd toegang tot een deelauto om de hoek. Het bedrijf heeft het aantal gebruikers flink zien toenemen en ook het auto aanbod blijft groeien. Sinds deze maand heeft Figo haar aanbod verder uitgebreid met meer dan 750 deelauto’s voor de zakelijke rijder.

Dat we juist nu inzetten op groei van het aantal deelauto’s is niet geheel onlogisch zegt Joost Pompe, oprichter van Figo. Naast onze launching customers als Bynder, Booking en YoungCapital zien we vooral dat medewerkers in cruciale sectoren als zorg, techniek en voedselketen zich blijven bewegen. Ook zien we dat medewerkers zich in corona-tijd veilig van A naar B willen bewegen. Een deelauto biedt hiervoor dé flexibele oplossing.

Naast de gekoppelde poolauto’s van bedrijven en organisaties zelf, kunnenmedewerkers sinds deze maand dus ook auto’s van andere mobility providers boeken. Het doel voor komend jaar is om met het aanbod door te groeien naar 4000 auto’s & scooters door heel Nederland. Om verdere groei te versnellen is Figo nu bezig met een volgende investeringsronde

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht