Industry Wire

Geplaatst door DeepL

DeepL gaat verder dan vertalen op een website

Het toonaangevende Duitse AI-bedrijf DeepL onthult vandaag een nieuwe manier om hun automatische vertaaltechnologie te gebruiken: directe integratie in Windows- en Mac-besturingssystemen. Miljoenen mensen genieten van de ongeëvenaarde vertaalkwaliteit van DeepL – zoals blijkt uit de 7 miljard tekens die dagelijks door DeepL worden vertaald. Door de vertaaltechnologie overal toegankelijk te maken waar dat nodig is, kunnen DeepL-gebruikers nog sneller werken.

“De behoefte aan vertalingen van hoge kwaliteit beperkt zich niet tot een website, dus de oplossing mag ook niet beperkt blijven tot een website”, aldus CEO Jaroslaw Kutylowski. “Wij hebben gekeken naar hoe onze gebruikers vertalen en hebben een tool gecreëerd die het proces vereenvoudigt en het toepassingsgebied van DeepL vergroot.”

De software werkt op de achtergrond en kan worden geactiveerd met een toetscombinatie; het is niet nodig om tekst te kopiëren naar de website en terug om de vertaling te gebruiken. De integratie zorgt voor een directe verbinding tussen DeepL en elke Windows- of Mac-computer.

Vertalingen kunnen op elk moment worden opgevraagd, zonder het programma of de toepassing te verlaten. De gebruiker hoeft alleen de te vertalen tekst te selecteren en twee keer op ⌘C (Mac) of Ctrl+C (Windows) te drukken. DeepL toont dan de vertaling, samen met alternatieven. Met een laatste klik wordt de vertaling in de tekst van de gebruiker ingevoegd.

“Deze integratie betekent een verdere stap in ons streven om kwalitatief hoogwaardige AI-oplossingen te realiseren voor alledaagse taalproblemen”, aldus Kutylowski. “Door nieuwe manieren aan te reiken om DeepL te gebruiken, hopen we dat nog meer mensen zich gaan uitdrukken, informatie delen en nieuwe verbanden leggen”.

De DeepL-software ondersteunt dezelfde 72 talencombinaties als op DeepL.com, en biedt ook de geliefde alternatieve vertalingen, synoniemen en andere formuleringen. Nieuwe talen zullen automatisch beschikbaar komen zodra ze aan DeepL zijn toegevoegd. Abonnees van de premium service DeepL Pro kunnen zich via de software aanmelden bij hun account. De software is gratis te downloaden op DeepL.com/app.

Over DeepL

DeepL is een technologiebedrijf dat gespecialiseerd is in de ontwikkeling van kunstmatige intelligentie voor talen. Het bedrijf werd in 2009 opgericht onder de naam Linguee en lanceerde de eerste internetzoekmachine voor vertalingen. Linguee heeft meer dan 10 miljard zoekopdrachten van meer dan 1 miljard gebruikers verwerkt. Het is een van de 200 meest gebruikte websites in Frankrijk, Duitsland, Spanje en andere landen.

In 2017 introduceerde het bedrijf DeepL Translator, een automatisch vertaalsysteem dat in staat is om vertalingen van ongekende kwaliteit te produceren, gratis beschikbaar op DeepL.com/translator. DeepL Pro, een betaalde premium service, werd begin 2018 uitgebracht.

De nieuwste ontwikkeling van het bedrijf, software die de integratie van DeepL’s vertaaltechnologie in Windows- en Mac-besturingssystemen mogelijk maakt, is vanaf vandaag, 12 september 2019, gratis te downloaden.

DeepL blijft werken aan de ontwikkeling van kunstmatige intelligentie die nieuwe mogelijkheden voor de mens schept, taalbarrières doorbreekt en culturen dichter bij elkaar brengt.

 

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht