Industry Wire

Geplaatst door Bizzomate

Van Der Loo Yachtinteriors bespaart op materiaalkosten met low-code app van Bizzomate

Van Der Loo Yachtinteriors, een toonaangevende bouwer van luxe jachtinterieurs, heeft met hulp van Bizzomate ‘Furniture control’ ontwikkeld. Deze innovatieve low-code applicatie stelt Van Der Loo Yachtinteriors in staat efficiënter te produceren en materiaalverspilling te minimaliseren.

Het vermijden van herstelwerkzaamheden (rework) is van groot belang voor Van Der Loo Yachtinteriors door de hoge kosten en de lange hersteltijd die hiermee gemoeid is. Het bedrijf startte daarom een verbetertraject dat zich onder andere richtte zich op het verlagen van de hoeveelheid herstelwerkzaamheden.

Digitalisering voor meer Inzicht
Sander Krak, Technical Lead bij Van Der Loo Yachtinteriors: “Om materiaalverlies te verminderen, moet je eerst weten wat er misgaat. Tot nu toe werden redenen voor rework niet digitaal vastgelegd, waardoor de oorzaken onduidelijk bleven. Door deze informatie digitaal toegankelijk te maken, kunnen veel fouten worden voorkomen.”

Van Der Loo Yachtinteriors ging daarom op zoek naar een partij die een applicatie kon bouwen die hen het benodigde inzicht zou geven. Bij de zoektocht naar een geschikte partij voor het ontwikkelen van de app, kwam het bedrijf via Royal Van Lent terecht bij Bizzomate, die al eerder een vergelijkbare applicatie voor hen bouwde.

Bizzomate bouwde vervolgens in drie maanden de Furniture control app. Deze applicatie wordt nu gebruikt voor alle rework-projecten. De app is zowel mobiel als op een desktop te gebruiken, zodat de applicatie op elke locatie te gebruiken is. Bij de start van een rework-project moeten nu eerst alle benodigde velden worden ingevuld.

Daarna keurt de Technical Lead de aanvraag goed, waarna het project in behandeling wordt genomen en de benodigde afdelingen automatisch worden betrokken. Zo wordt voorkomen dat benodigde informatie voor herstelwerkzaamheden ontbreekt.

Efficiëntere probleemoplossing
Na twee maanden gebruik zijn de eerste resultaten positief. De gebruikers van de app bij Van Der Loo Yachtinteriors ervaren dat de afdelingen beter en efficiënter samenwerken, omdat alle benodigde informatie direct zichtbaar en beschikbaar is. Daarnaast kunnen analyses van knelpunten nu eenvoudig worden gemaakt, waardoor verdere verbeteringen in het productieproces kunnen worden aangebracht.

Momenteel werkt Van Der Loo Yachtinteriors samen met Bizzomate aan nieuwe functionaliteit voor de app, waaronder een retourapplicatie. Deze nieuwe app moet het mogelijk maken om benodigde nieuwe materialen sneller te bestellen en verkeerd bestelde materialen sneller te retourneren naar het moederbedrijf Royal Van Lent.

Sander Krak: “Dankzij de Furniture control app hebben we aanzienlijk meer inzicht in de oorzaken van rework, waardoor we minder materiaal verspillen en marges verbeteren. Dit project biedt waardevolle lessen voor de organisatie en inspireert tot verdere optimalisatie van productieprocessen met low-code. Van Der Loo Yachtinteriors zet hiermee een belangrijke stap vooruit in hun streven naar efficiëntie en kwaliteitsverbetering.

Foto: bron Pexels

—————————–

Over Bizzomate
Bizzomate is specialist in maatwerk software-oplossingen voor het digitaliseren en optimaliseren van bedrijfsprocessen. Door het gebruik van innovatieve methoden en de beste tools zoals het Mendix low-code platform helpen we bedrijven af te rekenen met verouderde systemen, processen te digitaliseren en innovatie te versnellen. Meer informatie: https://www.bizzomate.com/

Over Van Der Loo Yachtinteriors
Van Der Loo Yachtinteriors is gevestigd in Waddinxveen. Het bedrijf is sinds 1985 een volledige dochteronderneming van de Royal Van Lent Shipyard en het richt zich op de bouw van luxe houten interieurs voor superjachten die worden geproduceerd onder de naam ‘Feadship’. Met ongeveer 100 medewerkers combineert Van Der Loo Yachtinteriors traditionele ambachtelijke vaardigheden met moderne technologie. Meer informatie: https://vanderlooyachtinteriors.nl/homepage

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht