Industry Wire

Geplaatst door Drupal Association

DrupalCon: Drupal versneller open internet

Drupal is het open source CMS dat streeft naar een open internet. Drupal oprichter Dries Buytaert vertelt over de ontwikkelingen en groei ambities van Drupal op DrupalCon. Extra focus op productinnovatie en het aanjagen van groei van Drupal kwamen ook aan bod.  

 

Drupal blijft groeien. Organisaties waaronder Nestle en de Nederlandse Overheid gebruiken Drupal als digital experience platform. Drupal heeft een voorsprong in de headless ontwikkeling dankzij een vroegtijdige API-first opbouw. Daarmee is Drupal zeer geschikt voor het integreren van hun website met digital marketing tools. Deze week vindt DrupalCon plaats in Praag. Buytaert licht de ontwikkelingen, ambities en visie toe.

Open Web

Drupal is een flexibel en toegankelijk digital experience platform met een sterke filosofie op het gebied van privacy, veiligheid en data emancipatie. Het volledig kunnen beschikken over data en creativiteit is de kern dat Drupal onderscheidt van concurrerende systemen. In een wereld waar big tech regeert over data en technische mogelijkheden, Drupal biedt een opmerkelijk tegengeluid. Met open source kun je volledig zelf bepalen wat je doet. Gesloten systemen bieden veelal geen enkele mogelijkheid. Er is geen lock-in en duizenden kant-en-klare modules geven gebruikers alle vrijheid om over eigen code en data te beschikken.

 

Dries Buytaert: “Ik vind dat ik zelf altijd over mijn data moet kunnen beschikken, mijn streven is altijd om de privacy te hebben van een geprint boek.”

 

Drupal legt zich toe op het leveren van een open web. Organisaties zien schaalbaarheid, toegankelijkheid en betrouwbaarheid als belangrijke voorwaarden voor hun digitale platformen. Goede software geeft om deze voorwaarden en maakt de wereld beter, aldus Buytaert.

Gitlab

Drupal verhuist de code van een eigen omgeving naar Gitlab. Hiermee krijgt de ontwikkelgemeenschap de beschikking over geautomatiseerde tests en tools om veel sneller samen te werken. Dit is een impuls voor de innovatie van Drupal en het web in brede zin.

 

Buytaert dankt de duizenden ontwikkelaars en de organisaties die wereldwijd samenwerken aan Drupal. De grote mate van ondersteuning maakt het makkelijk om met Drupal aan de slag te gaan. Dit trekt voortdurend nieuwe mensen aan die met Drupal aan de slag willen., van webontwikkelaars tot marketing professionals.

 

Drupal 10

Drupal versie 10 wordt december 2022 verwacht. Organisaties die Drupal 9 inzetten hebben dan nog een klein jaar de tijd om te upgraden. De end-of-life van versie 9 hangt samen met onderliggende systemen die rond die tijd niet langer worden ondersteund.

 

DrupalCon

DrupalCon is het congres waar Drupal professionals en organisaties kennismaken. De Drupal Association is een non-profit organisatie die de Drupal gemeenschap helpt met het ontwikkelen van Drupal. De organisatie onderschrijft de visie van een veilig en open web voor iedereen. In Nederland wordt Drupal vertegenwoordigd door Stichting Drupal Nederland.

 

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht