Industry Wire

Geplaatst door Dutch Digital Design

Dutch Design Week organiseert Digital Friday

Tijdens de Dutch Design Week wordt op vrijdag 25 oktober ‘Digital Friday’ georganiseerd: een dag rondom digitale creativiteit, met als rode draad de samenwerking tussen verschillende creatieve disciplines. In de ochtend is er een programma voor jong talent en in de middag zijn er presentaties door experts van merken en digitale bureaus. Daarnaast zijn er georganiseerde tours en is er wederom een Digital Route die bezoekers kunnen volgen.

Digitaal talent
In de ochtend hebben Dutch Digital Agencies (DDA) en stichting Dutch Digital Design de krachten gebundeld voor een programma voor jong talent. Op de locatie van het SintLucas wordt het event ‘Creative Jam’ voor studenten van opleidingen als Willem de Kooning Academie, Hogeschool Utrecht, SintLucas, Hogeschool van Amsterdam en de Master Digital Design georganiseerd. Zij worden gebriefd op een pittige digitale challenge, waarna diverse teams met hun pitch aan de slag gaan onder begeleiding van experts van vooraanstaande digitale bureaus. Vervolgens presenteren de talenten hun concept aan professionals uit het vak. Later die middag presenteert het winnende team van jonge talenten hun concept voor het grote publiek op het podium van Digital Friday.

Digital design event
In de middag organiseert Dutch Design Week in nauwe samenwerking met programmapartner Dutch Digital Design de talks ‘DDW Talks: Digital Design’. Tijdens het event, wat vorig jaar plaatsvond onder de naam ‘Forward/ Talks’, staan vooraanstaande bureaus en merken op het podium van de gloednieuwe locatie FIFTH. Sprekers van merken als Sony, Adobe en creatieve bureaus als MediaMonks, Clever°Franke, Vruchtvlees en Code d’Azur presenteren interactieve projecten, vertellen over de samenwerking tussen verschillende disciplines en delen hun visie op de toekomst van digital design. Daarna presenteren jonge talenten het winnende werk uit het ochtendprogramma en is er aansluitend een panel met alle sprekers. Moderator is Bert Hagendoorn (Dutch Digital Design). Het event wordt afgesloten met Networking Drinks.

Martijn Paulen, directeur van de Dutch Design Week:
“Digital design is in korte tijd een van de belangrijkste designdisciplines in het landschap geworden, en Nederland bezet daar een toppositie in. Ook traditionele designdisciplines zoals product design kunnen inmiddels niet meer los gezien worden van het digitale domein. En zijn maar weinig events waar deze werelden bij elkaar komen en de interactie aangaan – dat maakt de samenwerking tussen Dutch Digital Design en Dutch Design Week zo spannend.”

Digital Route
Naast deze events zijn er tours over het terrein en kunnen bezoekers een Digital Route volgen, deze leidt langs onder meer langs onderdelen als Manifestations, Philips Design Awards Show, Design United en de winnaars van de Dutch Design Awards.

De Dutch Design Week vindt plaats van 19 tot en met 27 oktober in Eindhoven. Kijk voor meer info over de events op de Dutch Design Week website: www.ddw.nl

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht