Industry Wire

Geplaatst door ESET

ESET kondigt integratie met Arctic Wolf aan om bedrijven next-gen detectie en respons te leveren

 • ESET Inspect is geïntegreerd in de Managed Detection & Response-oplossing van Arctic Wolf om proactieve verdediging te bieden via hun cloud-native platform en menselijke expertise
 • Klanten van Arctic Wolf krijgen toegang tot ESET’s real-time wereldwijde telemetrie, gedetailleerde rapporten en bruikbare inzichten die hen wapenen tegen meer diverse en geavanceerde aanvallen
 • De integratie markeert een belangrijke mijlpaal voor ESET, aangezien het zijn integratieplatform uitbreidt en samenwerkt met de beste technologiebedrijven in zijn klasse

Sliedrecht, 24 april 2024 –  ESET, een wereldwijde marktleider op het gebied van next-gen digitale beveiliging, heeft vandaag een nieuwe integratie aangekondigd met Arctic Wolf, een wereldwijde leider op het gebied van security operations, om een betere zichtbaarheid en bescherming tegen moderne dreigingen te garanderen. Door ESET Inspect te integreren in het Security Operations Platform van Arctic Wolf, kunnen klanten van Arctic Wolf hun beveiliging verbeteren door enorme hoeveelheden gegevens uit diverse, wereldwijde bronnen samen te voegen.

Bedrijven en de channel community eisen tegenwoordig technologie-ecosystemen die het beheer van cybersecurity vereenvoudigen, volledig inzicht bieden in verschillende aanvalsoppervlakken en marktleiders samenbrengen onder één architectuur“, zegt Trent Matchett, directeur van Direct Channel Global Sales bij ESET. “We hebben aanzienlijk geïnvesteerd in het ESET PROTECT-platform en een open API-gateway, om een indrukwekkende catalogus van integratiepartners in de toekomst te ondersteunen. Arctic Wolf is één van de meest vertrouwde MDR-leveranciers ter wereld en deze samenwerking is een spannende mijlpaal voor ons integratieprogramma.

Arctic Wolf helpt organisaties een einde te maken aan cyberrisico’s door een cloud-native platform voor digitale beveiligingsactiviteiten te bieden, met oplossingen zoals Managed Detection & Response, Managed Risk, Managed Security Awareness en Incident Response, elk geleverd via het baanbrekende Concierge Delivery Model. Het Concierge Delivery Model van Arctic Wolf biedt op maat gemaakte richtlijnen voor risicobeperking en beveiligingsinzichten op basis van de telemetrie van de technische stack van de klant, zoals ESET Inspect, om de omgeving van een organisatie veilig te houden.

Arctic Wolf en ESET delen de gemeenschappelijke overtuiging dat het omarmen van openheid en interoperabiliteit essentieel zijn om de positieve cybersecurityresultaten te leveren die organisaties eisen“, zegt Ian McShane, VP Managed Detection and Response bij Arctic Wolf.  “Met de nieuwe ESET PROTECT Platform API kunnen ESET Inspect-gegevens naadloos worden geïntegreerd met het Arctic Wolf-platform, wat in combinatie met de telemetrie van andere securitytools ervoor zorgt dat Arctic Wolf-klanten holistische bescherming krijgen tegen een steeds evoluerend dreigingslandschap.”

Als gevolg van deze integratie krijgen klanten van Arctic Wolf toegang tot:

 • Real-time incident respons, inclusief analyse en herstel na incidenten:
  ESET Inspect maakt het mogelijk om verdachte activiteiten op de endpoint van een klant te detecteren en waarschuwingen te verzenden naar Arctic Wolf, die vervolgens het mogelijke incident kan onderzoeken, de dreiging kan bevestigen en vervolgens onmiddellijk kan reageren, gevolgd door een analyse van de verkregen gegevens om de schade te beoordelen en zich voor te bereiden op toekomstige dreigingen.
 • Naleving van wet- en regelgeving:
  Omdat organisaties moeten voldoen aan verschillende wettelijke normen die gedetailleerde logboeken van alle activiteiten op hun endpoints kunnen vereisen, zal ESET Inspect deze logboeken verstrekken, zodat Arctic Wolf hun gebruikers kan helpen bij het waarborgen van naleving van wet- en regelgeving.
 • Managed Security voor organisaties met beperkte middelen:
  Veel organisaties hebben vaak niet de middelen om interne securityteams te huisvesten, dus contracteren ze een externe partner zoals Arctic Wolf om te helpen met hun digitale verdediging. Dankzij ESET Inspect en zijn gegevens zullen Arctic Wolf-klanten beter in staat zijn om een hoog beveiligingsniveau te bieden aan organisaties van bijna elke omvang zonder dat ze eigen securitypersoneel hoeven in te huren en op te leiden.

ESET Inspect fungeert als de XDR-module van het ESET PROTECT-platform en biedt inbreukpreventie, verbeterde zichtbaarheid en herstel. ESET Inspect is een uitgebreide detectie en respons tool met uitgebreide functies zoals: incidentdetectie, incidentbeheer en -respons, gegevensverzameling, detectie van inbreukindicatoren, detectie van afwijkingen, gedragsdetectie en beleidsschendingen. Meer informatie over ESET Inspect kun je hier vinden.

Voor meer informatie over ESET’s investering in API-integraties en mogelijkheden om samen te werken, klik hier.

Meer informatie over hoe Arctic Wolf organisaties kan helpen een einde te maken aan cyberrisico’s vind je hier.

 

Over ESET
Al meer dan 3 decennia ontwikkelt ESET® toonaangevende IT-beveiligingssoftware en -diensten om bedrijven, kritieke infrastructuur en consumenten wereldwijd te beschermen tegen steeds complexere digitale dreigingen. Inmiddels is ESET uitgegroeid tot het grootste IT-security bedrijf uit de Europese Unie met oplossingen variërend van endpoint en mobile security, tot encryptie en tweefactorauthenticatie. ESET beschermt en monitort 24/7 op de achtergrond en werkt beveiliging in real-time bij om gebruikers veilig te houden en bedrijven zonder onderbreking te laten werken. Evoluerende dreigingen vereisen een evoluerend IT-beveiligingsbedrijf dat veilig gebruik van technologie mogelijk maakt. Dit wordt ondersteund door ESET’s R&D centra wereldwijd, die zich inzetten voor onze gezamenlijke toekomst. Ga voor meer informatie naar www.eset.com/nl of volg ons opLinkedIn, Facebook, Instagram en X (voorheen Twitter).

 

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht