Industry Wire

Geplaatst door ESET

ESET presenteert plannen voor Europese innovatie- en technologiehub: ESET Campus

Sliedrecht, 1 december 2021 – ESET, een wereldwijde leider op het gebied van cybersecurity, heeft zijn plannen onthuld voor de eerder aangekondigde ESET Campus: een innovatie- en technologiehub in Bratislava (Slowakije), het geografische centrum van Europa en hoofdvestigingsplaats van ESET. De campus is 55.000 m2 groot en werd ontworpen door de wereldberoemde architectuurstudio BIG-Bjarke Ingels Group. ESET Campus wordt het nieuwe hoofdkwartier van het bedrijf en zal een centraal expertise-ecosysteem worden voor Europese innovatie op het gebied van cybersecurity en artificial intelligence (AI). De bouw van de campus start in 2024.

Richard Marko, CEO van ESET: “Ik zie de ESET Campus als een creatieve hub waar de meest geavanceerde cybersecurity- & AI oplossingen geboren worden, die ervoor zorgen dat we allemaal kunnen profiteren van het enorme potentieel aan geavanceerde technologieën. Met de realisatie van een inclusieve, diverse en duurzame samenwerkplek die klaar is voor de toekomst, hebben wij een antwoord op de wensen en behoeften van onze medewerkers, klanten, partners en onze community’s. Wij zijn altijd sterk gefocust op de maatschappelijke belangen en behoeften en zullen daarom wetenschap, onderwijs en innovatie blijven ondersteunen.”

Dave Maasland, CEO van ESET Nederland, voegt toe: “Er is in Europa veel talent op het gebied van cybersecurity en AI, maar vaak wordt dat talent verleid om naar Silicon Valley te vertrekken. Wij moeten meer investeren in Europese ecosystemen om als Europese Unie op Champions League-niveau te blijven spelen en de afhankelijkheid te verminderen. Ik ben er trots op dat ESET de daad bij het woord voegt en in het hart van Europa een innovatie- en technologiehub bouwt voor Europese studenten, onderzoekers, bedrijven en instellingen. Europa is belangrijk, en ESET is ook een van de eerste IT-beveiligingsbedrijven die het officiële label ‘Cybersecurity Made in Europe’ toegekend heeft gekregen. Bratislava is daarbij het geografische centrum van Europa en is daardoor perfect gesitueerd om Oost- en West-Europa met elkaar te verbinden. Onze blik is vaak op het westen gericht, maar dan mis je het enorme tech-talent in Oost-Europese landen als Oekraïne, Polen en Slowakije. Die talenten betrekken wij graag bij het streven om voor iedereen de technologie van nu en de toekomst te ontwikkelen én te beschermen. Wij willen Europees talent binden, inspireren en activeren om een prachtige toekomst te bouwen. Dat zien we als onze verantwoordelijkheid.”

ESET Campus geeft vorm aan de nieuwe, post-pandemische werkvormen en de veranderende werknemerswensen en is gebouwd om elk gebruik van medewerkers, klanten en partners te faciliteren. De belangrijkste functie van de campus – een inspirerende en gastvrije werkomgeving – wordt ondersteund door een heel arsenaal aan voorzieningen en faciliteiten voor ESET en de plaatselijke gemeenschap.

De ESET Campus wordt duurzaam gebouwd en duurzaam benut. ESET zal de resultaten daarvan steeds rapporteren en heeft daarin al de eerste stap gezet door te rapporteren over zijn CO2-footprint, die in 2020 met 40 procent is gedaald. Palo Luka, COO van ESET, zei: “ESET wil het goede voorbeeld geven op het gebied van innovatie en technologie. Onze campus zal dan ook de plek zijn met de nieuwste technologieën en met slimme en efficiënte oplossingen om zo duurzaam mogelijk te zijn. We streven naar een CO2-neutraal gebruik van de campus, maar we hebben de ambitie om ook de in de gebruikte materialen opgeslagen CO2 te verminderen door op de duurzaamste manier te bouwen, mede dankzij de samenwerking met architectuurstudio BIG.

Bjarke Ingels, oprichter en partner van BIG zei bij de presentatie van het ontwerp van de ESET Campus: “Het nieuwe ESET hoofdkwartier is een zo letterlijk mogelijke vertaling van de opdracht en uitdaging die we van de ESET-leiding kregen: de architectuur is niet alleen ecologisch en economisch duurzaam, maar ook sociaal duurzaam. Een overvloed aan openbare ruimten, paden en paviljoens op menselijke schaal verwelkomen ESET-medewerkers, universiteitsstudenten en burgers van Bratislava om samen te komen, kennis uit te wisselen en te genieten. Wij geloven dat het nieuwe ESET HQ absoluut de potentie heeft om de kiem te leggen voor een nieuw innovatiedistrict.”

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht