Industry Wire

Geplaatst door Extreme Networks

Extreme Networks benoemt John Abel tot Chief Information Officer

Amstelveen, 14 april 2021 – Extreme Networks, Inc. (Nasdaq: EXTR) heeft John Abel benoemd als Chief Information Officer. Abel heeft meer dan dertig jaar ervaring in de IT-sector. Hij gaf leiding aan grote teams bij Fortune 500-bedrijven. Abel werkte meest recent als Senior Vice President (SVP) en CIO van Veritas. Als CIO bij Extreme wordt Abel verantwoordelijk voor alle aspecten van de wereldwijde IT-organisatie van het bedrijf. Hij rapporteert aan Norman Rice, Chief Operating Officer.

“We zijn enthousiast dat John onderdeel wordt van het Extreme-team. Hij is een CIO met kennis van de business en beschikt over indrukwekkende ervaring in het leiden van digitale transformaties bij bekende tech-merken. Zijn ervaring bij zowel traditionele als cloudbedrijven is zeer waardevol nu het onze missie is om de complexiteit te verminderen en cloudgedreven networking voor klanten te vereenvoudigen. John zal als CIO ook de stem van onze klanten laten klinken in de richting van onze productteams”, zegt Norman Rice, Chief Operating Officer.

Als SVP en CIO bij Veritas zorgde Abel voor significante verbeteringen in het IT-landschap en het team. Hierdoor kon het bedrijf zijn financiële doelen overtreffen, zijn verlengingsscores verhogen en het behoud van medewerkers over een periode van drie jaar verbeteren. Voordat Abel in dienst trad bij Veritas was hij SVP en CIO bij Ellie Mae. Hier bouwde hij aan een sterke strategie rond automatisering, schaalbaarheid en het veilig inzetten van de cloud. Abel werkte ook als SVP of IT bij Hitachi Data Systems en als VP of Information Technology bij Symantec. Hij begon zijn loopbaan bij KPMG Consulting.

“Extreme is een innovator in de cloudnetwerkindustrie en is goed gepositioneerd om marktaandeel te veroveren, nu zakelijke klanten hun netwerken snel en probleemloos naar de cloud willen verplaatsen. Ik vind het geweldig om bij zo’n dynamisch, transformerend bedrijf te komen werken en ik kijk ernaar uit om voort te bouwen op het uitzonderlijke werk dat momenteel aan de gang is om de manier waarop klanten verbinding maken te verbeteren”, zegt John Abel, Chief Information Officer, Extreme Networks.

John studeerde aan Staffordshire University in het Verenigd Koninkrijk waar hij een Bachelor of Science behaalde in Information Systems.

###

 

Over Extreme Networks

Extreme Networks, Inc. (EXTR) biedt een probleemloze netwerkervaring die iedereen verder brengt. We verkennen de grenzen van technologie met de kracht van machine learning, artificial intelligence, analytics en automatisering. Meer dan 50.000 klanten wereldwijd vertrouwen op onze end-to-end netwerkoplossingen in de cloud en op onze topservice die hen helpt bij het versnellen van de digitale transformatie en hen laat groeien. Meer informatie is te vinden op de website van Extreme – of volg ons op Twitter, LinkedIn en Facebook.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht