Industry Wire

Geplaatst door TriangLE PR

Fruitz lanceert gratis ondersteuningsprogramma voor slachtoffers

Fruitz, de Franse app die open en eerlijke communicatie over dating-intenties aanmoedigt, heeft een gratis online programma gelanceerd voor iedereen die wil daten terwijl zij herstellen van trauma’s uit het verleden, zoals aanranding of relatiemisbruik, of voor degenen die meer willen leren over het stellen van grenzen en het creëren van gezonde relaties.

Fruitz’ moederbedrijf Bumble Inc. kondigde als eerste binnen de branche een samenwerking aan met Chayn, om een op maat gemaakte versie van hun online ondersteuningsprogramma Bloom aan te kunnen bieden aan hun leden wereldwijd. In 2022 werd de service voor het eerst gelanceerd voor Bumble en Badoo gebruikers. Als onderdeel van deze lopende samenwerking, is het programma nu ook beschikbaar gemaakt voor de Fruitz gemeenschap met een nieuwe co-branded website.

Het programma is wereldwijd verkrijgbaar in het Engels, Spaans, Frans, Portugees en Hindi, en later dit jaar ook in het Duits.

Het Bloom-programma bevat zelfgeleide cursussen over onderwerpen als: ‘Daten, grenzen stellen en relaties’, ‘Helen van seksuele trauma’s’ en ‘Samenleving, patriarchaat en seksueel trauma’. Naast deze bibliotheek van cursussen die zijn ontwikkeld op basis van inzichten en feedback van slachtoffers, hebben gebruikers ook toegang tot trauma-geïnformeerde ondersteuning via de één-op-één chat van het Chayn-team, waar zij vragen kunnen stellen en learnings uit de cursussen kunnen verwerken. Er is tevens een optie om zich aan te melden voor halfwekelijkse positieve affirmatie WhatsApp-berichten, genaamd ‘Notes from Bloom’, om te helpen in het helingsproces.

Degenen die speciale gevallen melden bij het Fruitz Service team kunnen ook toegang krijgen tot zes therapiesessies via het Bloom-programma.

Om de privacy te waarborgen blijft elke deelnemer anoniem en heeft Fruitz geen toegang tot de informatie die een persoon deelt.

Bloom wordt gerund door Chayn, een non-profitorganisatie onder leiding van slachtoffers die gendergerelateerd geweld aanpakt door intersectionele hulpmiddelen online te creëren. Chayn is voorstander van een ‘ontwerp met, niet voor’-aanpak — hun diensten zijn gemaakt voor slachtoffers, door slachtoffers. Sinds 2020 heeft Chayn, naast hun wereldwijde vrijwilligersnetwerk, een team van gekwalificeerde en trauma-geïnformeerde werknemers opgebouwd en heeft meer dan 1000 mensen uit 50 landen ondersteund.

“We weten uit tien jaar werk dat waar trauma is, ook ruimte is voor heling. Feedback van onze cursisten toont aan dat Bloom slachtoffers helpt om zich minder alleen te voelen en vooruitgang boekt om hen te helpen in hun helingsproces op die manier die voor hen het beste werkt”, aldus Hera Hussain, oprichter van Chayn. “We zijn verheugd om samen met Bumble Inc. te pionieren met dit soort services. Met deze samenwerking kunnen we meer slachtoffers over de hele wereld bereiken en hen ondersteunen bij hun helingsproces en op te bloeien.”

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht