Industry Wire

Geplaatst door Fujitsu

Fujitsu digitaliseert gedeelte Nürburgring met behulp van kunstmatige intelligentie

De Meern, 30 januari 2023 – Racecircuit de Nürburgring geeft groen licht voor een uitgebreide digitalisering van de Nordschleife, een wereldberoemd gedeelte van het circuit. Hiervoor levert het Japanse IT-bedrijf Fujitsu kunstmatige intelligentie, dat meer inzicht moet geven in hoe de veiligheid van dit deel van het circuit verbeterd kan worden.

Het voorbereidende werk voor deze innovatie loopt inmiddels al een jaar. In die periode installeerde Fujitsu HD-camera’s langs een 2,8 kilometer lang traject en verbond deze met glasvezel. Tegelijkertijd ontwikkelde de IT-dienstverlener een AI-systeem dat relevante incidenten direct registreert en doorstuurt naar het operationeel management. “Hierdoor kunnen coureurs in de toekomst tijdens de race via LED-displays direct worden gewaarschuwd voor gevaren”, aldus Joern Nitschmann, Hoofd Productie en Automotive Centraal-Europa bij Fujitsu. “Zo kunnen alle betrokkenen de situatie sneller inschatten en daarop anticiperen. De software bevat AI-objectherkenning die voertuigen en mensen op het circuit identificeert. Het mooie aan dit systeem is dat het modulair werkt, en dus schaalbaar is. Hierdoor kunnen we het eventueel uitbreiden naar meer delen van het circuit.”

AI versus menselijke capaciteit

Uit de testfase blijkt dat installaties naar behoren werken. Het nieuwe systeem, dat ongeveer 21 kilometer van de Nordschleife zal bestrijken, is naar verwachting al in 2025 volledig operationeel. Christian Stephani en Ingo Böder, managing directors van de Nürburgring, zijn blij met de innovatie: “Dit project is erg belangrijk voor ons. Het maakt de Nordschleife veiliger en klaar voor de toekomst. Voor ons is het een van de meest omvangrijke innovaties in de geschiedenis van de Nürburgring. Kunstmatige intelligentie is hier de beste oplossing, omdat geen mens de beelden van zoveel camera’s real-time kan monitoren, evalueren en hierop handelen. Met Fujitsu hebben we een partner die niet alleen de nodige expertise en geschikte oplossingen biedt, maar ook onze passie deelt voor dit historische circuit.”

Veiligheid hoogste prioriteit

Momenteel komen meldingen over gevaren en incidenten via radio binnen bij de wedstrijdleiding. Camera’s en kunstmatige intelligentie kunnen dit lange proces versnellen, zodat hulp eerder ter plaatse is. Uiteindelijk wil men – via AI – de onregelmatigheden automatisch detecteren, zodat de veiligheid drastisch verbetert. Jörn Nitschmann, Head of Digital Transformation Unit DACH bij Fujitsu Services GmbH: “Vooral op de Nürburgring, waar race-enthousiasme en traditie samenkomen, heeft veiligheid de hoogste prioriteit. Dit geldt voor professionele coureurs, maar ook voor particuliere bezoekers en organisatoren. Die veiligheid bereiken we met perfecte organisatie en goed werkende processen. Slimme technologie helpt ons hierbij.”

Meer informatie vind je in onderstaand Engels persbericht: https://www.fujitsu.com/global/about/resources/news/press-releases/2022/0406-01.html

Over Fujitsu

Fujitsu’s doel is de wereld verduurzamen door via innovatie vertrouwen in de samenleving op te bouwen. Als expert in digitale transformatie is Fujitsu met 124.000 werknemers actief in 100 landen en werkt het aan oplossingen voor de grootste uitdagingen van deze tijd. Fujitsu’s aanbod van diensten en oplossingen is gebaseerd op vijf sleuteltechnologieën: Computing, Networks, AI, Data & Security en Converging Technologie. Deze brengen ze samen om zo een duurzame transformatie te realiseren. Fujitsu Limited (TSE:6702) rapporteerde een omzet van 3,6 biljoen yen (US$32 miljard) over het fiscale jaar eindigend op 31 maart 2022 en blijft qua marktaandeel de grootste digitale dienstverlener in Japan. Meer informatie: www.fujitsu.com/

Online bronnen

–        Lees de Fujitsu blog: https://blog.global.fujitsu.com/

–        Volg Fujitsu op – Twitter: https://twitter.com/Fujitsu_NL

–        Volg Fujtisu op LinkedIn: http://www.linkedin.com/company/fujitsu

 

 

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht