Industry Wire

Geplaatst door Gamma

Gamma kondigt Gerben Wijbenga aan als CEO van Centraal en Noord-Europa, uitbreiding van zijn rol met focus op groeikansen

Londen, Verenigd Koninkrijk, 22 september 2023 – Gamma Communications plc (“Gamma”), een toonaangevende leverancier van communicatieoplossingen in Europa, heeft vandaag aangekondigd dat de huidige CEO van de Benelux, Gerben Wijbenga, zijn verantwoordelijkheden zal uitbreiden naar de regio Centraal en Noord-Europa om zo ook zijn ervaring op het gebied van groei naar de DACH-regio te brengen.

Deze ontwikkeling volgt op het besluit van Achim Hager, oprichter van HFO en een belangrijke speler op de Duitse telecommarkt, om met pensioen te gaan. Opgericht in 1997 en onder Achim’s leiderschap, groeide HFO uit tot een van de toonaangevende SIP-bedrijven in Duitsland, met zowel traditionele spraakoplossingen gevolgd door nieuwe IP-gebaseerde oplossingen. Zijn beslissing om zijn contract niet te verlengen in 2024 betekent het einde van een tijdperk dat gekenmerkt wordt door 25 jaar toewijding, innovatie en het bouwen van een community in de DACH-regio.

Gerben Wijbenga, die in 2020 is gestart als CEO voor de Benelux, heeft een uitgebreide achtergrond in de telecom van meer dan 20 jaar in zowel Frankrijk, Duitsland en de Benelux. Met eerdere functies bij gerenommeerde bedrijven zoals KPN, Telefónica Deutschland en Tele2, maakt zijn aanzienlijke ervaring in het realiseren van groei in deze regio’s hem perfect om de ambitieuze uitbreiding van Gamma in Centraal en Noord-Europa te leiden.

Gerben Wijbenga, CEO van Gamma Centraal en Noord-Europa, zegt hierover: “Onze Duitse organisatie is al geruime tijd gebouwd op duurzame en sterke relaties, door mijn gewaardeerde collega Achim Hager en zijn team. Ik zal er voor zorgdragen deze relaties te behouden en te laten groeien, samen met het sterke team van Gamma Duitsland, zodat wij en onze partners samen de groeikansen in de DACH-regio benutten.”

Achim Hager, vertrekkend CEO Duitsland, zegt hierover: “Ik zal beschikbaar zijn voor Gerben Wijbenga en het Duitse team tijdens deze overgang en zal op alle mogelijke manieren helpen om voort te bouwen op alle geweldige initiatieven die we hebben opgebouwd. Ik blijf nog vele jaren mede-eigenaar en aandeelhouder van Gamma en zal graag helpen ervoor te zorgen dat we net zo succesvol blijven als de afgelopen 25 jaar.”

Gamma is dankbaar voor Achim’s jarenlange dienst en kijkt uit naar de weg die voor ons ligt onder leiding van Gerben.

Over Gamma:

Gamma Communications plc is een toonaangevende leverancier van communicatieoplossingen in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Spanje en Nederland. Het is genoteerd aan de AIM-beurs (onderdeel Londen Stock Exchange Group) en heeft meer dan 1800 medewerkers. Met een scala aan UCaaS-, mobiele en connectiviteitsoplossingen biedt Gamma solide en veilige oplossingen waarmee organisaties kunnen communiceren, samenwerken en een betere klantbeleving kunnen bieden.

Gamma’s grootste markt is het Verenigd Koninkrijk, waar de netwerkdiensten van het bedrijf worden geleverd aan het MKB, de publieke sector en de zakelijke markt via een netwerk van meer dan 1000 channel partners en via eigen directe verkoop- en support. Gamma breidt zijn aanwezigheid in UCaaS uit in Europa met een familie van bedrijven die zich richten op digitale automatisering en Gamma-ondersteunde oplossingen leveren aan het MKB, voornamelijk via een netwerk van channel partners in Duitsland, Spanje en de Benelux.

De visie van Gamma is gericht op een beter verbonden wereld waarin we slimmer werken voor bedrijven, mensen en de aarde door het ontwikkelen van een sterke en duurzame pan-Europese productset en het opbouwen van een leidende positie in de UCaaS- en CCaaS-markten.

Voor meer informatie over Gamma en het uitgebreide dienstenportfolio kun je terecht op www.gamma.co.uk of www.gammacommunications.nl.

 

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht