Industry Wire

Geplaatst door Team5pm en GAMMA

GAMMA lanceert data-driven YouTube-format ter ere van 50-jarig bestaan

GAMMA heeft in samenwerking met Team5pm de nieuwe Slow TV YouTube-serie “Ik Kan Het” ontwikkeld, waarin families met elkaar een droomproject bouwen. Uit de Team-5pm-analyse van de YouTube-data van GAMMA’s eigen videokanaal én YouTube-breed kwam naar voren dat de GAMMA-doelgroep ook graag Slow TV formats kijkt. De eerste aflevering van “Ik Kan Het” gaat over een familie die een mega boomhut in de achtertuin bouwt, vanaf nu te zien op het YouTube-kanaal van GAMMA.

Data
Op basis van een data-analyse uit de YouTube-data van GAMMA’s eigen videokanaal én een volledige data- en marktanalyse YouTube-breed heeft Team5pm GAMMA geadviseerd om een compleet nieuw format te ontwikkelen. De analyse liet zien dat YouTube-gebruikers een grote interesse hebben in content waarin klussers van A tot Z iets uitvoeren. Met dit inzicht ontwikkelde Team5pm samen met GAMMA het format “Ik Kan Het”, een Slow TV concept wat een grote hit is onder de GAMMA-doelgroep. De kijker ziet een video die langzaam en volledig van A tot Z een gebeurtenis laat zien, zonder te praten.

Ik Kan Het
In de nieuwe serie ‘Ik Kan Het’ volgt GAMMA verschillende families die met elkaar een droomproject bouwen. In de eerste video van de YouTube-serie ‘Ik Kan Het’ is een familie te zien, die gezamenlijk werken aan een enorme boomhut in de achtertuin. Opa, oma, dochters, zonen en ook kleinzonen helpen allemaal mee. De video speelt in op de Slow TV-trend op YouTube, waarbij een grote transformatie plaatsvindt, zonder enig gesproken woord. Deze vorm van Slow TV is momenteel een enorme hit op YouTube, vooral onder de GAMMA-doelgroep.

Laura van Riggelen, Brand & Content Manager GAMMA “Sinds eind 2019 is GAMMA actief op YouTube. We bieden hier een ‘How-to’ content serie die zeer succesvol is gebleken onder onze doelgroep en waarmee we samen met Team5pm inmiddels diverse Search Awards hebben gewonnen. Voor de 50e verjaardag van GAMMA zijn we op zoek gegaan naar een nieuw inspirerend format om de jubileumcampagne ‘Klussen zit in onze genen’ te laden op YouTube. Team5pm heeft voor ons een datagedreven onderzoek gedaan, dat interessante inzichten heeft gegeven. Op basis daarvan zijn we tot het nieuwe Slow TV-format ‘Ik Kan Het’ gekomen. In deze serie bouwen meerdere generaties uit één familie aan opvallende klusprojecten. Hiermee laten we op unieke wijze zien dat GAMMA er al jaren is voor alle generaties. En tegelijkertijd doen we onze doelgroep op YouTube meteen een groot plezier met deze inspirerende content.”

Stef van der Burg, Lead Consultant Team5pm: “In ons datagedreven onderzoek kwam naar voren dat de kijkers van het YouTube-kanaal van GAMMA ook graag naar Slow TV-formats, zoals transformaties kijken. We hebben daarbij ook analyses gedraaid op wat de ‘ideale videolengte voor de GAMMA-kijker’ zou moeten zijn. Daarnaast hebben we onderzocht waarom deze vorm van content een hit is; dit blijkt in zelfontwikkeling, ontspanning, en ‘projecten bekijken die men zelf nooit zou uitvoeren, en dan het liefste zo absurd mogelijk’ te zitten. Middels data hebben we keuzes gemaakt hoe de uitvoering eruit moest komen te zien. Hieruit is de eerste creatieve videoproductie gekomen van de familie die met elkaar een boomhut in de achtertuin bouwen, die zonder praten in een timelapse is te zien.”

De eerste aflevering van ‘Ik Kan Het’ is hier te zien: https://youtu.be/myzJAz_v8DU

Meer informatie: www.gamma.nl | www.team5pm.com | www.youtube.com/user/gammabouwmarkt

Klant: GAMMA NL
Verantwoordelijk bij klant: Laurens Miedema, Laura van Riggelen, Jesse Timmer, Brendan Bleijenberg
Bureau: Team5pm
Creatives: Tom Schoufs, Frank de Wit, Wieteke Alvarez, Diana Hommes
YouTube Consultant: Stef van der Burg, Halime Atçeken
Advertising Consultant: Less Goes, Tess Sjollema
Videoproductie: Team5pm
Producer: Daniel Ouwens
Editor: Arvin den Toom

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht