Industry Wire

Geplaatst door Provincie Drenthe

Gedeputeerde Brink lanceert nieuwe Doen in Drenthe-app

Vlak voor het begin van het zomerreces heeft gedeputeerde Henk Brink op het provinciehuis een nieuwe activiteitenapp gelanceerd; de Doen in Drenthe-app. “Met behulp van deze app kunnen gasten en inwoners in Drenthe heel gemakkelijk ontdekken wat er in Drenthe te doen en te beleven is. Een mooie aanvulling op de bestaande evenementenagenda die heel goed wordt bezocht”, aldus gedeputeerde Henk Brink.

Gids voor de consument
In Drenthe vinden jaarlijks honderden activiteiten plaats en er worden honderden evenementen georganiseerd. En dat is soms best lastig kiezen. Met de Doen in Drenthe-app helpen we de gast en inwoners op weg. Met behulp van filters als Kunst&Cultuur, Natuur, Sport&Actief, Voor kinderen en Culinair kan de gebruiker aangeven waarin hij of zij interesse heeft. Daarnaast kunnen gebruikers de datum en de maximale reisafstand instellen. Op deze wijze krijgen zij altijd een interessant en relevant aanbod te zien.
De Doen in Drenthe-app heeft ook een koppeling met het weerbericht. De weersverwachting is niet leidend. Maar op basis van de voorspelling kunnen gebruikers wel bepalen of zij een activiteit die middag ondernemen of liever tot morgen wachten.

Meerwaarde vrijetijdssector Drenthe
De vrijetijdssector kan veel leren over de gebruikers van de app. Waar komen zij vandaan, wat zijn de verschillende interessegebieden? Welke evenementen en activiteiten vinden zij interessant en kunnen we die bijvoorbeeld koppelen aan een woonplaats? Met behulp van de Doen in Drenthe-app wordt de kennis over de gast vergroot en daarmee is de app een meerwaarde voor het toeristisch werkveld in Drenthe.

Aanvulling op huidige evenementenagenda
De Doen in Drenthe-app is een aanvulling op de evenementenagenda drenthe.nl/agenda. Deze pagina op drenthe.nl wordt jaarlijks meer dan 386.000 keer bezocht. Naast evenementen toont de nieuwe app ook dagattracties, zodat het aanbod en de keuze voor de gast nog groter wordt.

In appstores
De app is een initiatief van de provincie Drenthe, Recreatieschap Drenthe en Marketing Drenthe en samen met New Nexus ontwikkeld. De Doen in Drenthe-app is vanaf vandaag beschikbaar in de appstores van Apple en Android. Downloaden van de Doen in Drenthe-app is gratis

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht