Industry Wire

Geplaatst door NLZiet

Groeiend aantal tv-kijkers zonder vaste tv-aansluiting

Hilversum, 25 februari 2020 – Uit onderzoek door online tv-aanbieder NLZIET blijkt dat bijna de helft van haar gebruikers NLZIET als primaire tv-dienst gebruikt.

47% van de kijkers heeft naast NLZIET geen vaste tv-aansluiting meer. Dit was begin 2017 nog slechts 21%. Uit cijfers van onderzoeksbureau Telecompaper bleek al eerder dat het aantal tv-aansluitingen in Nederland aan het dalen is. De belangrijkste reden waarom online only tv-kijkers geen vaste tv-aansluiting meer hebben, is de prijsverhoging van traditionele tv-abonnementen, blijkt uit de reacties van respondenten.

Niels Baas (CEO NLZIET): “Steeds meer Nederlanders zien NLZIET als een volwaardig alternatief voor het traditionele tv-pakket. Met de zenderuitbreidingen van afgelopen tijd biedt het nationale videoplatform tegenwoordig 34 live streams en meer dan  110.000 on demand-programma’s het grootste contentaanbod van alle SVOD-platformen in Nederland.”

Over NLZIET
NLZIET is een samenwerking tussen de Nederlandse Publieke Omroep, RTL Nederland en Talpa TV. Met de online tv-dienst NLZIET kunnen kijkers op één plek het meest uitgebreide online Nederlandse televisieaanbod bekijken. Via de apps voor web, mobiel, Apple TV, Android TV, PlayStation 4 en smart tv zijn programma’s uit het online aanbod van de omroepen in hoge kwaliteit live, terug en vooruit te kijken, veelal zonder reclame en maandelijks opzegbaar.

 

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht