Industry Wire

Geplaatst door Google

Grootste aankoop van duurzame energie ooit

Google vergroot haar wereldwijde portfolio van wind- en zonne overeenkomsten met meer dan 40%, tot tot 5.500 MW. Dit is de grootste aankoop van duurzame energie ooit.
De aankoop bestaat uit een overeenkomsten pakket van 1600 megawatt (MW) en omvat 18 nieuwe energie transacties. Bijna de helft (793 MW) van de gekochte nieuwe duurzame energie capaciteit zal zich in Europa bevinden, met name Finland (255 MW), Zweden (286 MW), België (92 MW) en Denemarken (160 MW).
Investering van € 3 miljard voor verdere uitbreiding datacenter capaciteit in Europa
Met deze investering komt Google’s totale investering in Europa’s internetinfrastructuur sinds 2007 op € 15 miljard. In Nederland werd eerder dit jaar reeds een investering van € 1 miljard euro aangekondigd voor de bouw van een nieuw datacenter in Agriport, gemeente Hollands Kroon, en uitbreiding van het bestaande datacenter in Eemshaven.

Publicatie onderzoek naar economische impact van onze investeringen in datacenters in Europa
Copenhagen Economics heeft onderzocht wat de impact van Google’s investeringen is op de economische activiteit in de regio. Uit het onderzoek blijkt dat deze investeringen meer dan 13.000 voltijdbanen in de EU ondersteunen.
Partnerschap voor vaardigheidstrainingen met Nesta en vakbonden
Om nog meer mensen te helpen zich voor te bereiden op toekomstige banen, verleent Google.org, onze filantropie-arm, een subsidie ter waarde van $ 2 miljoen aan Nesta, een stichting gericht op innovatie.
Meer informatie over deze onderwerpen kun je lezen in deze blogs die zojuist zijn gepubliceerd:

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht