Industry Wire

Geplaatst door Vanderlande

Hoe Vanderlande haar kloppende hart JD Edwards naar de cloud verhuist om te kunnen groeien

Bergen op Zoom, 19 mei 2022 – Wanneer je als bedrijf uit je jasje groeit, is het belangrijk je focus te richten op een cloud first strategie. De cloud is namelijk schaalbaar en flexibel waardoor je als bedrijf ruimte creëert voor groei en innovatie. Ook Vanderlande, marktleider op het gebied van geautomatiseerde logistieke processen, voelt de nood tot uitbreiding. Ze besluiten het kloppende hart van hun logistieke en financiële processen te verhuizen naar de Oracle Cloud. Omdat ze het complexe project rond JD Edwards graag overlaten aan de pro’s, mag Oracle Platinum partner Quistor de klus klaren.

Vanderlande levert wereldwijd geautomatiseerde logistieke systemen aan luchthavens, distributiecentra, logistieke bedrijven en pakketbezorgers. JD Edwards is de ERP-applicatie voor inkoop-, verkoop- en financiële processen. Met wereldwijd 1000+ gebruikers, waarvan 300/400 gelijktijdig, moet de app snel reageren en de continuïteit van processen kunnen waarborgen.

JD Edwards draaide jarenlang op locatie maar Vanderlande begon de grenzen van on-premise aardig te voelen. “We zagen signalen dat de database te krap in het jasje zat en doordat we groeiden, verwachtten we ook een toename van transacties in de toekomst”, zegt Wino Verschoor, manager Business Information Systems bij Vanderlande.

Vanderlande besluit te verhuizen naar de schaalbare en toekomstbestendige Oracle Cloud. Quistor heeft een enorme expertise en knowhow als het om Oracle gaat en is de aangewezen partij om het project te begeleiden en uit te voeren. Quistor gaat de uitdaging met vertrouwen tegemoet al is het project vooraf bijna een open-hart-operatie te noemen. Want een bedrijfskritische applicatie als JDE mag absoluut niet meer uitval hebben dan strikt noodzakelijk.

Michel Sluymers, Sales Director van Quistor: “Alles moest van een IBM-database naar een Oracle-database. Die omgeving ziet er anders uit en dat moest allemaal opnieuw werken natuurlijk. De complexiteit van het project zit ‘m dan ook in twee belangrijke pijlers: het migreren én de integratie van de applicatie en meer dan 120 interfaces. Toch hebben we in korte tijd het project succesvol live kunnen brengen door een strakke planning en met beperkte impact op productie.”

Met de migratie van JD Edwards naar Oracle Cloud Infrastructure (OCI) heeft Vanderlande een high performance, schaalbaar en toekomstbestendig platform dat meegroeit met het succes van hun organisatie. Daarnaast zijn ze volledig ontzorgd en hebben ze een transparante partner voor de toekomst. Quistor is geen uurtje-factuurtje-fabriek maar gaat graag een lange termijn partnerschap aan waarin ze de klant echt naar een volgend level kunnen brengen.

Over Quistor
Als Managed Services Provider en Oracle Platinum Partner levert Quistor dagelijks IT-consultancydiensten aan meer dan 250 internationale klanten die gebruikmaken van JD Edwards, Oracle Infrastructure as a Service, Oracle Platform as a Service, Oracle Autonomous Data Warehouse, Oracle Analytics Cloud en NetSuite.

 

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht