Industry Wire

Geplaatst door IBM

IBM onthult watsonx open-source LLM’s, partners en productnieuws op Think 2024

IBM kondigt vandaag tijdens zijn jaarlijkse THINK-conferentie nieuwe initiatieven aan om de implementatie van generative AI voor zakelijke toepassingen te versnellen. Deze initiatieven omvatten open source, het watsonx-platform, IBM’s automatiseringssoftware en adviesportfolio’s, en samenwerkingen met partners.
In het huidige AI-landschap zijn generative large language models (LLM’s) meestal alleen beschikbaar in een ‘one-size-fits-all’-formaat en bieden ze geen belangrijke inzichten in hoe ze zijn getraind en op welke gegevens. Dit zorgt voor grote uitdagingen voor bedrijven, zoals het bepalen welke modellen ze kunnen vertrouwen en het hebben van opties om de meest capabele generative AI-oplossingen te kiezen die het beste werken voor hun unieke behoeften. Hierdoor kunnen bedrijven deze technologieën niet implementeren en opschalen op manieren die voor hen het meeste waarde biedt.

IBM’s nieuwe initiatieven zijn bedoeld om deze uitdagingen aan te pakken. Het bedrijf benut het open-source AI-ecosysteem om de toegang tot en ontwikkeling van geavanceerde, verantwoorde en aangepaste LLM’s te bevorderen. IBM maakt zijn Granite LLM-collectie open-source, inclusief geavanceerde code LLM’s die beter presteren dan grotere industriële codemodellen, beschikbaar op Hugging Face en GitHub. Samen met Red Hat heeft IBM ook een nieuwe open-source methode geïntroduceerd, genaamd InstructLab, die voor het eerst de aanpassing van een voorgetraind LLM mogelijk maakt.

Daarnaast levert IBM de volgende generatie automatiseringsassistenten en tools om generative AI op schaal te versnellen. Deze nieuwe en bijgewerkte AI-assistenten en tools, aangedreven door de Granite LLM’s, helpen bij het automatiseren van belangrijke taken zoals softwarecodering en bieden nieuwe IT-automatiseringsmogelijkheden om IT-processen te moderniseren, IT-complexiteit te verminderen en de productiviteit in bedrijfsworkflows te verhogen.

IBM breidt ook de integratie met partners in het AI-ecosysteem uit om bedrijven opties te bieden over waar en hoe ze met generatieve AI kunnen werken. Het bedrijf kondigt samenwerkingen aan met Adobe, AWS, Meta, Mistral, Microsoft, Salesforce, SAP en SDAIA om de toegang tot watsonx-technologieën in het AI-ecosysteem uit te breiden en toegang te bieden tot de nieuwste derde-partij open-source modellen direct op watsonx.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht