Industry Wire

Eigenaren van 3d-thuisprinter worden ‘3Dprinterpreneur’

ROTTERDAM, 20140304 — Eigenaren van een 3D-(thuis)printer kunnen nu geld verdienen via hun eigen website, door een nieuwe toevoeging van de STL Oogster plugin van Protocow. Eenvoudige registratie en installatie maakt dat de STL Oogster binnen 5 minuten op de website wordt geplaatst. Vanaf dat moment kunnen websitebezoekers realtime een offerte krijgen voor een 3D-printbestand (STL) en afrekenen. Een extra voordeel is dat eventuele fouten in het STL bestand, zoals holes of non-manifold models, worden gedetecteerd waarna de bezoeker contact op kan nemen. De eigenaar van een 3d printer ontvangt daarmee via zijn website complete en betaalde orders.

Eigenaren van een 3D thuisprinter worden 3Dprinterpreneur

Protocow is sinds zijn lancering van de STL Oogster begin november veelvuldig benaderd door enthousiaste bezitters van een 3D thuisprinter. Veelal zijn zij reeds actief op diverse 3D printing websites en fora. Tot op heden richtte Protocow zich op de professionele 3D-print-industrie. De geavanceerde berekening van de STL Oogster bleek te complex voor bezitters van een thuisprinter. Dat is nu verleden tijd. Elke eigenaar van een 3D-printer kan nu zijn materiaalprijs per cm3 en een opslagpercentage om tijd, afschrijving en winst te dekken, aangeven in de STL Oogster. Daarmee kunnen nu ook bezitters van een 3D-thuisprinter op hun eigen website online offerte berekening voor een STL bestand en order afhandeling aanbieden aan hun websitebezoekers. Iedere eigenaar van een 3D-printer kan daarmee 3Dprinterpreneur worden en geld verdienen via zijn eigen website. Net als de grote spelers in de markt, alleen zonder de benodigde investeringen in ontwikkeling. Op de Rapid Pro beurs van 26 en 27 februari jongstleden in Veldhoven, werd enthousiast gereageerd op de STL Oogster omdat dit de terugverdientijd van een 3D printer aanzienlijk verkort.

3D-thuisprintmarkt belangrijk voor groei professionele 3D-printmarkt

Protocow onderkent de kracht van de groep die thuis een 3D-printer gebruikt. Het grote aantal eigenaren hiervan zorgt voor laagdrempelige toegang tot 3D-printen voor iedereen. Hoe meer mensen bekend raken met 3D-printen, hoe meer ook de professionele markt hiervan zal profiteren. Bijvoorbeeld door grootte van het model, het materiaal of de afwerking die slechts bij een professionele 3D-printer mogelijk is. Daarmee draagt deze groep indirect bij aan het print volume in de professionele sector.

Over Protocow

Protocow biedt sinds 28 oktober 2013 de STL Oogster als een van de e-commerce oplossingen voor de 3D-printindustrie. Sinds de lancering van de STL Oogster heeft Protocow uit meerdere continenten interesse en positieve feedback ontvangen. Vooral bedrijven uit Amerika en Rusland zien de voordelen van prijsberekening en orderafhandeling als verrijking van hun website. Specifieke wensen van deze bedrijven worden in de aankomende maanden geïmplementeerd zodat steeds meer bedrijven gebruik kunnen maken van de STL Oogster. De markt van “printed goods” bedraagt volgens Wohlers 2013 nu wereldwijd 1 miljard dollar en groeit 25% per jaar in de aankomende drie jaar. De verwachting is dan ook dat Protocow hieraan een bijdrage kan leveren. Protocow is opgericht door Harold van der Hoeven, John Tillema, Dimer Schaefer en Raymond Muilwijk.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht