Industry Wire

Geplaatst door Robin Retail

Jong AMFI-talent start online platform en helpt Amsterdamse mode boutiques tijdens pandemie

Amsterdam, 30 juni 2021 – Deze week ontvangen AMFI Master talenten hun diploma. Zo ook de 23-jarige Robin Broekhuizen, zij lanceerde tijdens de pandemie een platform speciaal voor lokale mode boutiques in Amsterdam met een snelle, duurzame fiets bezorgservice. Haar doel: de mode boutique parels makkelijk verkrijgbaar maken via een lokaal e-commerce platform. Dit geeft consumenten de kans om hun favoriete, lokale boutiques online te supporten en de winkeliers hebben een extra verkoopkanaal. Nog dit jaar verwacht Robin Retail een uitbreiding naar andere Nederlandse steden.

Alle mode parels in je broekzak

Geboren vanuit een passie en gehechtheid aan lokale mode boutiques en hun eigenaren, kwam Robin Broekhuizen in 2019 met het idee van Robin Retail. De startup is tijdens de pandemie live gegaan om meer Amsterdamse winkels te ondersteunen. Robin Retail geeft toegang tot de meest unieke kleding, interieur, accessoires en verzorgingsproducten. “Wij maken het mogelijk om dat leuk topje uit je favoriete winkel in Amsterdam West te combineren met een leuke broek van die winkel in Amsterdam Oost. Het platform biedt nu een assortiment van meer dan 7000 producten van 10 modieuze boetieks en we blijven doorgroeien.” zegt oprichter Robin Broekhuizen trots.

Snel en duurzaam bezorgd 

Geen zin om de stad in te gaan? Robin Retail heeft een fiets bezorgservice, zodat jij als consument lekker vanaf de bank de leukste items kunt shoppen en daarbij lokaal kan blijven ondersteunen. Zo haal je de magie van de lokale boutiques snel in huis. “Ik ben aangesloten bij Robin Retail verwegen hun persoonlijke benadering naar mij als retailer maar ook naar mijn klanten, omdat er veel boutiques zijn aangesloten krijg ik ook nieuwe klanten die een goeie smaak hebben in fashion & lifestyle.” zegt Suzanne de Boer, eigenaar van boutique Mint Mini Mall.

En woon je buiten Amsterdam maar wil jij ook op afstand bij de mode boutiques van Amsterdam shoppen? Robin Retail werkt samen met RePack om alle bestellingen buiten Amsterdam in een circulaire en milieuvriendelijke verpakking te sturen. Robin Retail zal nog dit jaar uitbreiden naar andere steden in Nederland.

***

Noot aan de redactie

Voor meer informatie of vragen neem contact op met Robin Broekhuizen via 06-86664718 of info@robinretail.com.

Over Robin Retail

Robin Retail is in 2019 geboren uit een passie voor lokale mode boetieks en de wil om lokale shopping ervaringen te behouden. Het is een lokale fashion e-commerce platform en fiets bezorgservice die winkeliers een extra verkoopkanaal aanbiedt en klanten een one-stop-shop geeft voor de leukste boetieks uit Amsterdam. Voor klanten binnen Amsterdam levert Robin Retail alle bestellingen via de fiets, en voor bestellingen buiten Amsterdam worden items bezorgd via de post in milieuvriendelijke verpakking RePack. Robin Retail’s ultieme visie is om lokale shopping ervaringen te preserveren, ook van de comfort vanuit jouw eigen huis.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht