Industry Wire

Geplaatst door Juniper Networks

Juniper Networks breidt intent-based networking-oplossing Apstra uit

Schiphol-Rijk, Amsterdam, 21 september 2023 – Juniper Networks (NYSE: JNPR), leverancier van veilige, door AI aangestuurde netwerken, heeft Juniper® Apstra® uitgebreid met nieuwe mogelijkheden. Deze nieuwe mogelikheden verbeteren de ervaringen van operators door het vereenvoudigen van de implementatie en het beheer van de private datacenter-infrastructuren. Versie Apstra 4.2.0 van Juniper Apstra biedt nieuwe ‘experience first’-mogelijkheden voor het beheer van datacenters, zoals het eenvoudiger verzamelen en visualiseren van data op basis van graph databases, een hechtere integratie van flow data van switches van verschillende fabrikanten en geautomatiseerde provisioning met Terraform van HashiCorp. Organisaties kunnen Apstra daarmee blijven gebruiken als dé oplossing voor intent-based networking en geautomatiseerde network assurance binnen datacenters. Dankzij het nog bredere scala aan beheermogelijkheden, kunnen ze ervoor zorgen dat hun private datacenters dezelfde mate van flexibiliteit en reactievermogen bieden als cloudinfrastructuren. Budgetbeperkingen, een tekort aan IT-personeel en de toenemende complexiteit wakkeren de vraag naar geautomatiseerde datacenterprocessen verder aan. Als pionier op het gebied van intent-based networking helpt Juniper organisaties met de automatisering en validatie van het ontwerp, de implementatie en het beheer van multi-vendor datacenternetwerken. Apstra biedt daarnaast een single source of truth voor het voorspellen en analyseren van netwerkprocessen en het verhelpen van problemen. De nieuwe versie van de Apstra-software biedt klanten en partners van Juniper aanvullende voordelen, zoals:

  • Eenvoudige verzameling en visualisatie van data. De even krachtige als unieke graph database van Astra biedt gebruikers nu de mogelijkheid om intent-based analytische netwerksondes op eenvoudige wijze aan te passen voor telemetrie en overzicht op netwerkprocessen. Ze kunnen de resulterende data op eenvoudige wijze verkennen en visualiseren met de nieuwe interface voor het uitvoeren van database-query’s. Deze gebruiksvriendelijke no-code UI maakt het eenvoudig voor gebruikers om de database te verkennen en er query’s op los te laten. Ervaren gebruikers kunnen graph query’s op maat bouwen.
  • 360 graden overzicht op het netwerk dankzij geïntegreerde flow data. De flow data die Apstra van switches van uiteenlopende fabrikanten verzamelt, zorgt voor fijnmazig overzicht op het netwerk. Beheerders kunnen diepgaande analyses uitvoeren om inzichten in het applicatieverkeer op te doen, zonder de complexiteit en kosten die gepaard gaan met de inzet van een afzonderlijk monitoringsysteem. In combinatie met de telemetrie- en analysefunctionaliteit van Apstra zorgt dit voor meer eenvoud en snelheid op het gebied van prestatiebeheer, probleemoplossing, capaciteitsplanning en kostenbeheersing. Daarnaast zorgt dit voor verbeterde beveiliging en compliance, ongeacht de fabrikant van de gebruikte netwerktechnologie.
  • Geautomatiseerde en gestroomlijnde network provisioning met Terraform. Organisaties die voor het automatiseren van de netwerkprocessen binnen hun publieke cloudomgevingen gebruikmaken van het infrastructure-as-code (IaC)-platform van Terraform, kunnen nu met de Terraform provider for Apstra automatisch configuraties naar het datacenter pushen via Apstra zonder API’s te hoeven programmeren. Met deze vereenvoudiging van netwerkprocessen maken Terraform en Apstra een snellere levering van nieuwe netwerkdiensten mogelijk. Organisaties krijgen daarmee de beschikking over een datacenteroplossing, die bijdraagt aan dezelfde mate van eenvoud en flexibiliteit als de cloud.
 Door het combineren van deze functionaliteit met de bestaande mogelijkheden voor intent-based networking van Apstra en met Juniper Validated Designs kunnen organisaties hun datacenterarchitecturen vereenvoudigen en standaardiseren. Hiermee kunnen ze dezelfde netwerkefficiëntie realiseren als die van een hyperscaler. Deze nieuwe mogelijkheden sluiten aan op de visie van Juniper om met Apstra een krachtig platform voor intent-based networking te bieden dat volledig beheer van de levenscyclus van datacenters mogelijk maakt en ondersteuning biedt voor netwerktechnologie van uiteenlopende fabrikanten. “Vanwege de toenemende zakelijke eisen hebben organisaties behoefte aan toegankelijke en intuïtieve oplossingen die een einde maken aan de complexiteit, zodat IT-professionals hun datacenters met vertrouwen kunnen beheren”, zegt Mansour Karam, vice president Product Management bij Juniper Networks. “We streven naar gebruiksvriendelijke datacenternetwerken die zich kenmerken door een hoge mate van automatisering en flexibiliteit. In aansluiting hierop dragen de nieuwe mogelijkheden van Apstra bij aan vereenvoudiging van het ontwerp, de implementatie en het beheer van private clouds. Deze mogelijkheden passen bovendien naadloos binnen de bestaande IT-processen van organisaties.” Ondersteunende citaten “Als wereldwijde systeemintegrator biedt Atos klanten de flexibiliteit om binnen hun organisatie snel voor transformatie, aanpassing en innovatie te zorgen. Dankzij de nieuwe en verbeterde automatiseringsmogelijkheden en het intuïtieve ontwerp van Apstra kunnen we op eenvoudige wijze onze datacenternetwerken configureren en beheren, de complexiteit reduceren en tijd besparen. We bieden daarnaast ondersteuning voor klanten in diverse sectoren, en soms vraagt dat om het inrichten van speciale netwerkarchitecturen. De naadloze integratie met andere tools en diensten voor het beheer van datacenters stelt ons in staat om gebruik te maken van de technologieën die het beste aansluiten op de behoeften van elke klant.”

  • Lee Wright, vice president CTO Infrastructure bij Atos

 Aanvullende informatie:

 Terraform® is een gedeponeerd merk en product van HashiCorp. Juniper Networks is een Hashicorp Alliances Partner. Over Juniper NetworksJuniper Networks is toegewijd aan het drastisch vereenvoudigen van netwerkoperaties en het stimuleren van superieure ervaringen voor eindgebruikers. Onze oplossingen bieden toonaangevende inzichten, automatisering, beveiliging en AI om echte bedrijfsresultaten te behalen. Wij zijn van mening dat het mogelijk maken van verbindingen ons dichter bij elkaar zal brengen en ons allen in staat zal stellen om ’s werelds grootste uitdagingen op het gebied van welzijn, duurzaamheid en gelijkheid op te lossen. Meer informatie is te vinden op Juniper Networks (www.juniper.net) of kom in contact met Juniper op Twitter, LinkedInen Facebook.   Juniper Networks, het Juniper Networks logo, Juniper, Junos, en andere hier vermelde handelsmerken zijn geregistreerde handelsmerken van Juniper Networks, Inc. en/of zijn filialen in de Verenigde Staten en andere landen. Andere namen kunnen handelsmerken van hun respectievelijke eigenaars zijn.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht