Industry Wire

Geplaatst door Linkbuilding-Specialist.nl

Linkbuilding strategie

Webton.nl stond al hoog in de zoekmachine met het zoekwoord “webdesign”, maar een hogere positie kan al snel voor 20% meer zichtbaarheid zorgen. Het was dan ook niet vreemd, dat ze van de vierde plaats in Google zo dicht mogelijk naar de eerste plek wilden gaan. Hiervoor was dan wel een professionele en “nieuwe” linkbuilding strategie voor nodig.

Succes binnen 2 maanden
Webton.nl is een website bureau voor de zakelijke markt, dat ook werkt met zoekmachine marketing. Omdat ze kwaliteit hoog in het vaandel hebben staan, zochten ze naar een professioneel linkbuilding bureau als partner.

Daarom hebben ze Linkbuilding-Specialist.nl gevraagd om een proef campagne van 2 maanden te draaien en hun plaats met het zoekwoord “webdesign” in Google te verbeteren. Dit was een goede test om in de toekomst via deze manier ook hun klanten hoog in de zoekmachine te krijgen.

Nog hoger in Google
Met zoveel concurrentie, zo’n veelgebruikt zoekwoord en op die positie, is hoger scoren in zoekmachines echt een uitdaging! Om in zo’n korte tijd toch een goed resultaat te krijgen, was het belangrijk om de linkbuilding strategie hierop aan te passen.

Na een uitgebreide analyse, werd duidelijk dat de concurrerende websites heel veel links hadden. De enige manier om binnen de tijd toch hoger in Google te komen, was om links van zeer hoge kwaliteit te verkrijgen. De zoektocht was begonnen. Honderden sites werden bekeken, getest en vielen weer af.

De professionele linkbuilders draaide overuren, hersenen kraakten en suggesties werden uitgewisseld. Alleen relevante websites met een hoge toegevoegde waarde bleven over en er werd gebruik gemaakt van Social Media. Alle links moesten zorgen voor een goede verbetering van de waardering van Google. Tientallen linkverzoeken verlieten het pand, relevante content werd geschreven, herinneringen werden verstuurd en e-mails nagebeld, totdat na ongeveer anderhalve maand het zoekwoord “tijdelijk” een plaats omhoog was geklommen.

Socialmedia
Tegenwoordig wordt Socialmedia ook meegewogen in het algoritme van Google.
De Linkbuilding-Specialist, heeft dan ook in nauwe samenwerking met de Socialmedia-specialist.nl voor Webton webdesign een Socialmedia strategie opgezet, niet alleen de zichtbaarheid te vergroten, maar ook als onderdeel van haar linkbuilding strategie.

Linkbuilding continue proces
Nu is het de taak om de nieuwe toppositie in de Google te behouden.
Door geregeld nieuwe relevante link verzoeken te doen, relevante content te schrijven en te publiceren, kun je redelijk een positie behouden, maar een garantie is er nooit, want de concurrentie zit niet stil en het algoritme van Google ook niet. Feitelijk ben je nooit klaar als linkbuilder met een campagne.

Linkbuilding bureau
Maar door aan een professioneel linkbuilding bureau permanent je linkbuilding uit te besteden, hoef je over je positie in Google geen zorgen meer te maken. En kun je je bezig blijven houden met je core business.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht