Industry Wire

Geplaatst door 24Baby.nl

Mama Monitor: bol.com populairste webshop onder zwangere vrouwen, HEMA populairste winkel

Jaarlijks gaan duizenden aanstaande ouders op zoek naar de beste babyspullen voor hun kindje. Wat vinden zij belangrijk bij de aankoop van de uitzet en hoe ziet hun koopgedrag eruit? Om antwoord op deze vragen presenteert 24Baby.nl de Mama Monitor.

Met een representatieve steekproef heeft het informatieplatform zwangere vrouwen gevraagd naar onder andere hun uitgavenpatroon en favoriete merken. 1.758 aanstaande moeders hebben de uitgebreide vragenlijst ingevuld. Hun antwoorden leveren belangrijke inzichten voor de babymarkt.

De veiligheid van babyproducten is voor aanstaande ouders het belangrijkste criterium om tot aankoop over te gaan. Daarna volgen gebruiksvriendelijkheid en prijs. De respondenten van het onderzoek vinden trends het minst belangrijk.

Ouders geven een aanzienlijk deel van hun bruto inkomen uit aan de babyuitzet. Is het bruto gezinsinkomen modaal of meer? Dan wordt er zo’n 11 procent van het inkomen besteed aan spullen voor de baby. De populairste winkels om de babyuitzet te shoppen zijn bol.com (online) en HEMA (offline).

Voor zichzelf zijn zwangere vrouwen behoudender: het grootste gedeelte geeft maximaal €500 uit aan verzorgingsproducten en positiekleding.

Zwangere vrouwen zoeken op verschillende plekken naar inspiratie voor de babyuitzet. Naast online advertenties kijken ze vooral naar voorbeelden in hun naaste omgeving bij familie en vrienden. Buiten coronatijden blijven ook babywinkels een belangrijke plek om kennis te maken met nieuwe merken en producten.

Benieuwd naar alle resultaten? Download het rapport hier: https://www.24baby.nl/onderzoek/mamamonitor-2021/

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht