Industry Wire

Geplaatst door Farmaline

Marktleider Farmaline is ‘webshop van het jaar’

TONGEREN, 20 september 2019 – Farmaline, de online apotheek met wortels in Tongeren, mag zich een jaar lang de Belgische ‘webshop van het jaar’ noemen. Uit de cijfers blijkt dat het winkelgemak, de betrouwbaarheid en de kwaliteit van de producten bepalend zijn voor de overwinning. Om (onder andere) die drie redenen koopt de Belg ook almaar vaker online: het voorbije jaar nam het aantal bestellingen bij online apotheken in ons land toe met 41%. Gezondheids- en schoonheidsproducten vormen zo het snelst groeiende online marktsegment.

De ‘Retailer of the Year’ is de jaarlijkse hoogmis voor de webshops. De awards worden uitgereikt op basis van de beoordeling van bijna 150.0000 mensen, en vormen zo de grootste consumentenverkiezing van België.

Van apothekers tot magazijniers

Oprichter Lode Fastré is logischerwijs opgetogen met de overwinning: “Zo’n award winnen doet natuurlijk deugd. Mijn dank gaat uit naar onze honderden medewerkers. Of je nu klanten advies geeft, in het magazijn meedraait of onze online marketing uitdenkt: iedereen draagt bij tot dit succes. Daarnaast zijn we uiteraard ook onze klanten dankbaar voor een dergelijke blijk van vertrouwen.”

3 redenen voor succes

In de verkiezing ‘webshop of the year’ beoordelen klanten hun favoriete retailers op 10 parameters, die je grosso modo kan indelen in drie categorieën: prijs, service en assortiment.

Uit de resultaten blijkt duidelijk dat in de categorie ‘health & wellness’ – de categorie waarin Farmaline het pleit won – de factoren ‘winkelgemak’, ‘betrouwbaarheid’ en ‘kwaliteit van de producten’ doorwegen, zo analyseert Lode: “Als het over webshops gaat, is ’winkelgemak’ een logisch argument. Mensen willen online snel producten vinden en makkelijk bestellen. Ons team volgt daarom constant op hoe we de zoekfunctie en de bestelprocedure inhoudelijk en visueel zo goed mogelijk kunnen vormgeven. We besteden extreem veel aandacht aan de feedback van onze klanten. Enkel zo kan je beter worden.”

Gezien de activiteit van Farmaline mag ook de aandacht voor ‘betrouwbaarheid’ en ‘kwaliteit’ niet verwonderen: “Online vind je de zotste toveroplossingen voor de meest uiteenlopende kwaaltjes. Maar gezondheid is het hoogste goed. Daarom kiezen mensen voor een gevestigde waarde, die dankzij zijn schaalgrootte en historiek betrouwbaarheid uitstraalt. Anderzijds selecteren onze apothekers de beste producten. Zo waken we over de kwaliteit van ons assortiment.”

Grootste speler in snelst groeiende marktsegment

Dat assortiment telt in totaal meer dan 40.000 gezondheidsproducten en voorschriftvrije geneesmiddelen van meer dan 1.000 merken. Daarmee is Farmaline de grootste online apotheek in België: “Het aanbod evolueert voortdurend. Op een jaar tijd verdwenen er 5.000 producten uit ons assortiment… en kwamen er 6.000 bij. Aan die groei lijkt niet dadelijk een eind te komen. De Belg bestelt almaar vaker via een online apotheek. Uit cijfers van BeCommerce blijkt dat het aantal bestellingen het voorbije jaar met maar liefst 41% steeg. Gezondheids- en schoonheidsproducten zijn daarmee het snelst groeiende online marktsegment.”

Over Farmaline:

Farmaline is 11 jaar geleden opgericht in Tongeren. Hier stelt het bedrijf momenteel 45 mensen te werk. Farmaline behoort sinds de herfst van 2016 tot SHOP APOTHEKE EUROPE. SHOP APOTHEKE EUROPE is niet enkel marktleider maar ook de snelst groeiende online apotheek in continentaal Europa. Naast België heeft het ook online apotheken in Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk, Italië, Spanje en Nederland. SHOP APOTHEKE EUROPE is sinds 13 oktober 2016 beursgenoteerd in de Prime Standard van de effectenbeurs van Frankfurt en is sinds 24 september 2018 genoteerd in de SDAX.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht