Industry Wire

Geplaatst door Prowise

Ministry of Defence (MOD) uit het Verenigd Koninkrijk kiest voor Nederlandse leverancier vanwege perfecte privacyborging

Het Nederlandse bedrijf Prowise voldoet als enige touchscreenleverancier aan de strenge privacy-eisen van het ministerie van Defensie van het Verenigd Koninkrijk. Hierdoor is Prowise al een paar jaar de vaste leverancier van touchscreens en interactieve bordsoftware aan verschillende defensie-divisies.

Niemand wil dat data in verkeerde handen terechtkomt. Dit geldt voor defensie, maar ook voor het onderwijs. Prowise ontwikkelt haar producten met het oog op educatie, waar het veilig omgaan met gegevens van groot belang is. “Wij voldoen aan de strengste internationale privacywet- en regelgeving, dit laten we jaarlijks bevestigen door certificeringen en audits. Hiermee kunnen we aantonen dat je persoonsgegevens bij ons daadwerkelijk in goede en zorgvuldige handen zijn”, vertelt Michael Ahrens, directeur Prowise. Recent werd Prowise opnieuw Privacy Verified-gecertificeerd en beloond met de ISO 27001- en 9001-certificeringen.

MOD

De strikte naleving van de veiligheid van gegevens en de beveiliging die in Prowise is ingebouwd, trok de aandacht van het Britse Ministerie van Defensie (MOD). “Als overheidsinstantie en militaire dienst staan veiligheid en privacy centraal in alles wat we leveren. ISO 9001- en 27001-certificering zijn de erkende internationale normen die de kwaliteit van het product en de organisatie waarborgen. Hierdoor hebben we de zekerheid dat de producten van Prowise aan onze eisen voldoen”, aldus Luitenant Ian Frith, Training Information Systems Officer Royal Navy.

Eigen beheer

Het merendeel van de touchscreenleveranciers werkt samen met andere partijen. Dan is de leverancier ook verantwoordelijk voor de manier waarop die andere bedrijven omgaan met informatiebeveiliging. Prowise wil het risico niet lopen en niet afhankelijk zijn van andere partijen. Om deze reden hebben zij alle ontwikkel- en productieprocessen in eigen beheer zodat kwaliteit, veiligheid en daarmee account- en leerlingdata gewaarborgd zijn. “Het eerlijk en rechtmatig verwerken van persoonlijke gegevens is onze topprioriteit”, aldus Ahrens.

Voor de redactie

Over Prowise

Prowise is een toonaangevend Nederlands bedrijf dat investeert in innovatie, kwaliteit en betrouwbaarheid op het gebied van digitale leeroplossingen. Door gebruik te maken van zelf ontwikkelde touchscreens, devices en gebruiksvriendelijke software maakt Prowise leren toegankelijker, effectiever en leuker. In 2017 won Prowise de gouden FD Gazellen Award (regio Zuid in de categorie grote bedrijven) als één van de snelst groeiende bedrijven van Nederland. Medio 2018 nam Prowise Oefenweb over, een aanbieder van adaptieve oefenstof. Inmiddels maken meer dan 20.000 scholen, 450.000 leerkrachten en leerlingen en honderden bedrijven in meer dan 26 landen gebruik van de oplossingen van Prowise.

www.prowise.com

 

 

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht