Industry Wire

Geplaatst door Gametimer

Het Nederlandse Gametimer legt schermtijd van kinderen aan banden

Roosendaal, 15 oktober 2020 – Jonge kinderen zitten steeds vaker en langer achter een beeldscherm. Het is een zorgwekkende ontwikkeling dat sinds corona de schermtijd van kinderen in korte tijd ook nog eens flink toegenomen is. Gametimer is een apparaat dat ouders en kinderen helpt bij een verantwoord gebruik van mobiele telefoons, tablets en (spel)computers en geeft aan wanneer de speeltijd verstreken is. Kinderen kunnen ook zelf de timer bedienen, zodat de verantwoordelijkheid wordt gedeeld en hun organisatorische kwaliteiten worden geprikkeld.

Met kinderen afspraken maken over schermgebruik is niet makkelijk, en het naleven van deze regels al helemaal niet. Dat is precies waar Gametimer bij helpt. Renato Overhoff, Algemeen Directeur van Gametimer licht de werkwijze van het apparaat toe: “Afspraken tussen ouders en kinderen worden in een app vastgelegd. Gametimer geeft middels audiosignalen duidelijk aan wanneer een verplichte pauze nodig is of wanneer de afgesproken tijd verstreken is. Het educatieve gehalte van dit apparaat zorgt ervoor dat kinderen leren beseffen wat het is om afspraken te maken en ze na te komen. Bovendien kunnen ze de Gametimer zelf bedienen.”

De schermtijd van kinderen beperken

De schermtijd bij kinderen zit dagelijks ruim boven de drie uur. Overhoff over de noodzaak van de Gametimer: “De fysieke gevolgen bij kinderen aan hun ogen, verstoorde nachtrust door het blauwe licht, overgewicht doordat er minder bewogen wordt en de kans op een isolement worden in verschillende onderzoeken gelieerd aan het toenemend gebruik van tablets, mobiele telefoons en spelcomputers. Het is tijd om de schermtijd van kinderen te beperken!”

Bekijk via deze link hoe de Gametimer precies werkt.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht