Industry Wire

Geplaatst door HealthSage AI

Nederlandse start-up HealthSage AI lanceert eerste Open Source Generative AI Platform

4 december 2023 – De Nederlandse start-up HealthSage AI lanceert het eerste Open Source Generative AI platform voor healthcare: een veilig, betrouwbaar en transparant fundament voor de ontwikkeling van AI-toepassingen voor de gezondheidszorg.

De eerste release van het Large Language Model van HealthSage AI, genaamd Note-to-FHIR, zet klinische notities en andere soorten ongestructureerde tekst om in gestructureerde FHIR-output. Note-to-FHIR is nu beschikbaar als beta-versie, zodat zorgprofessionals en open source developers de applicatie kunnen beoordelen en uitbouwen voorafgaand aan de lancering van de eerste commerciële versie.

Open Source
Om generative AI te kunnen gebruiken in de gezondheidszorg, zijn veiligheid, betrouwbaarheid en verantwoordelijkheid vereist. Daarom heeft HealthSage AI uitdrukkelijk gekozen voor een open source-aanpak: iedereen kan de code beoordelen, aanpassen en aanvullen. Daardoor ontstaat een levendige community van Health AI innovators en gebruikers.

Generative AI Platform
Het HealthSage AI platform biedt een veilige en betrouwbare omgeving om AI-toepassingen voor de gezondheidszorg te bouwen en met elkaar te delen. Het HealthSage AI platform maakt gebruikt van het Large Language Model van HealthSage AI, alsook van andere modellen, tools en applicaties. Die zullen door zowel HealthSage AI ontwikkeld worden, als door anderen die gebruik maken van het platform. De flexibiliteit om meerdere modellen, tools en applicaties te kunnen gebruiken, voorkomt vendor lock-in en zorgt ervoor dat gebruikers altijd toegang hebben tot de nieuwste state-of-the-art technologieën.

Note-to-FHIR
De eerste release van het Large Language Model van HealthSage AI, genaamd Note-to-FHIR, zet klinische notities en andere soorten ongestructureerde tekst om in gestructureerde FHIR-output: een internationale standaard voor de elektronische uitwisseling van zorginformatie tussen verschillende systemen en applicaties. Voor het eerst kunnen ongestructureerde klinische gegevens nu automatisch worden geanalyseerd, met een ongekende snelheid en nauwkeurigheid.

HealthSage AI brengt nu een beta-versie van Note-to-FHIR uit, zodat zorgprofessionals en open source developers de applicatie kunnen beoordelen en uitbouwen voorafgaand aan de lancering van de eerste commerciële versie.

Kernwaarden
Kernwaarden van HealthSage AI zijn Always Open, Always Responsible, en Always Safe. HealthSage AI omarmt het open source-gedachtegoed, is toegewijd aan kwaliteit en integriteit, en betrekt zorgprofessionals bij het trainen van de HealthSage AI LLM’s zodat deze veilig en betrouwbaar zijn.

Over HealthSage AI
HealthSage AI is opgericht door Harm-Jan Wessels en Marcel Alberti: twee ervaren ondernemers die weten wat er nodig is om oplossingen te creëren die écht impact maken in de gezondheidszorg. Bij HealthSage AI hebben zij een getalenteerd team samengesteld met decennia aan ervaring in healthcare IT. Gedreven door creativiteit, nieuwsgierigheid en innovatie wil HealthSage AI een grote bijdrage leveren aan de toekomst van de gezondheidszorg.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht